16. oktober 2021
Store politistyrker med specialtrænede hunde gennemsøger i disse dage en skov ved Jægerspris i forsøget på at finde Maria From Jakobsen. Og den fysiske indsats bliver suppleret med "intensiv indhentning af overvågningsmateriale," oplyser efterforksningsleder Lau Lauritzen
Store politistyrker med specialtrænede hunde gennemsøger i disse dage en skov ved Jægerspris i forsøget på at finde Maria From Jakobsen. Og den fysiske indsats bliver suppleret med "intensiv indhentning af overvågningsmateriale," oplyser efterforksningsleder Lau Lauritzen
Foto: Birgitte Masson
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leder af drabsefterforskning: Intensiv indhentning af overvågnings-materiale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leder af drabsefterforskning: Intensiv indhentning af overvågnings-materiale
Frederikssund - 25. november 2020 kl. 09:20
Af Henrik Gregersen

Der er tilsyneladende smidt et på én gang enormt og finmasket net ud i jagten på oplysninger, der kan lede til den forsvundne Maria From Jakobsen og måske også gerningsmanden til det formodede drab på hende.

Foruden de massive politistyrker, der i disse dage bliver brugt på fysisk at lede efter hende, bliver der også ledt ad digital vej.

"Jeg kan fortælle, at der er foregået en massiv indhentning af overvågningsmateriale i sagen," konstaterer efterforskningsleder Lau Lauritzen således.

arrow Læs også: Drabssagen uden lig: Præst sigtet for at dræbe Maria From
Samtykke kan give spor

Det er almindelig procedure i forsvindingssager, at politiet beder om samtykke til at lede efter brugbare spor på den forsvundnes computer og telefon, da det kan være med til at afsløre noget om den forsvundnes færden, kontakter og tanker.

Giver dét et resultat, kan politiet eventuelt gå videre med at gennemse overvågningsvideoer fra bestemte områder.

Man kan også komme i den situation, at indholdet af en computer - eller for den sags skyld et tip - giver politiet anledning til tro, at der er sket en forbrydelse, og såfremt sporene peger i en bestemt retning, kan der indhentes en retskendelse til 'indgreb i meddelelseshemmeligheden."
Lau Lauritzen ønsker dog ikke at uddybe, om indhentningen af oplysninger er sket ved at indsamle videoovervågning på traditionel vis, der kunne knytte den sigtede til området, eller om der allerede tidligere i forløbet er indhentet en retskendelse til systematisk at holde snor i den sigtede i sagen - eller om det i givet fald er et såkaldt 'mastesug'- hvor politiet får en kendelse til at indhente oplysninger fra teleselskaberne om enhver, der inden for et givent tidsrum har været koblet på telemaster, der har givet politiet viden om dens sigtedes færden.

"Det kan i princippet være alle tre ting. Men vi kommer ikke på nuværende tidspunkt til at fortælle om selve efterforskningen. Det, vi kan konstatere er, at vi - vigtigst af alt - fortsat ikke har fundet Maria, og vi fortsat meget gerne modtager flere oplysninger, end de mange og gode tips, vi allerede har fået fra borgere," siger Lau Lauritzen.

arrow Drabet uden lig: Bestemt genbrugsplads kan give afgørende spor
17. december 2020 kl. 09:49 Opdateret: kl. 10:15
arrow Drabet uden lig: Politi klar til at sætte navn på sigtet
08. december 2020 kl. 09:40 Opdateret: kl. 09:40
1382458
Rejser du til udlandet i år?