6. maj 2021
Betragteligt færre har indbrud i deres bolig. Kommune skiller sig ud. Foto: Kenn Thomsen
Betragteligt færre har indbrud i deres bolig. Kommune skiller sig ud. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Langt færre indbrud - hvor er forklaringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langt færre indbrud - hvor er forklaringen
Frederikssund - 22. april 2021 kl. 11:36
Af Henrik Helmer Petersen

Antallet af indbrud er styrtdykket over en bred kam i hele landet, efter coronaen har gjort, at mange flere arbejder hjemmefra, og flertallet generelt er meget mere i deres huse. Der er også langt færre indbrud i Frederikssund Kommune. Men skyldes det coronaen?

I første kvartal af 2017 blev der begået indbrud i 80 boliger i Frederikssund Kommune. I første kvartal af 2019 blev der begået 73 indbrud i boliger i Frederikssund.

Nu er det tal betragteligt lavere. I første kvartal af 2021 har der »kun« været indbrud i 42 boliger i Frederikssund Kommune. Det er stort set en halvering i antal indbrud i forhold til i 2017.

Frederikssund skiller sig dog ud fra den generelle landsdækkende tendens. For allerede i 1. kvartal af 2019 var antallet af indbrud i kommunen faldet til 42. Der var altså sket et stort fald, allerede inden coronaen kom. Året efter, i første kvartal 2020 steg antallet til 50 indbrud. Nu er det så faldet 42 indbrud igen i første kvartal af i år.

Som sådan er der ikke nogen forklaring på, hvorfor antallet af indbrud i Frederikssund allerede styrtdykkede før coronaen.

Tallene kommer fra Bo Trygt, der er sat i verden til at forbygge indbrud.

1382458
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?