23. maj 2019
Tre af de fire initiativtagere til kvindenetværket Feminine Fodaftryk i Frederikssund Kommune, fra venstre Maria Katarina Nielsen, Charlotte Drue (V) og Jette Christensen. Foto: Ulf Dannemand
Tre af de fire initiativtagere til kvindenetværket Feminine Fodaftryk i Frederikssund Kommune, fra venstre Maria Katarina Nielsen, Charlotte Drue (V) og Jette Christensen. Foto: Ulf Dannemand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinder vil sætte feminine fodaftryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder vil sætte feminine fodaftryk
Frederikssund - 10. februar 2019 kl. 05:03
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire kvinder, der er aktive i lokalpolitik, vil stifte et kvindenetværk, hvis formål er at inspirere hinanden og samle kvinder om arbejdet med at gøre Frederikssund Kommune til et endnu bedre sted at leve, skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Feminine Fodaftryk« blev igangsat i efteråret 2018, og nu er kvinderne bag, Lone Terp, Maria Katarina Nielsen, Jette Christensen og Charlotte Drue Aagaard, klar til at holde et stiftende møde torsdag den 28. marts på Chefs Café i Jernbanegade i Frederikssund, hvor de vil præsentere tankerne bag og løfte sløret for deres fremtidige planer.

- Vi vil gerne inspirere hinanden og få gode idéer til, hvad der kan gøre vores kommune endnu bedre, blandt andet med nogle faste større begivenheder som en æblefestival eller sådan noget, og vi vil også gerne tiltrække foredragsholdere til at tale om spændende emner, forklarer Charlotte Drue Aagaard, som peger på, at initiativtagerne ikke går af vejen for at provokere lidt for at få kvinderne ind i kampen i stedet for at »stå og vente på høje hæle«.

- Traditionelt er det mænd, der sidder på det meste. Vi synes, at kvinder er lidt hurtigere til at agere, og der er ikke så langt fra tanke til handling. Men det handler ikke om politik og feminisme. Vi kunne bare godt tænke os af få sparket nogle ting i gang lokalt. og så må vi se, om det kan bære eller briste, siger Charlotte Drue Aagaard, som fortæller, at det kvindelige netværk skal holde møder fire gange om året.

Charlotte Drue Aagaard og Maria Katarina Nielsen er begge medlemmer af Frederikssund Byråd for henholdsvis Venstre og Radikale Venstre, mens Jette Christensen er 2. suppleant for Venstre til byrådet, og Lone Terp er engageret i SF. Men »Feminine Fodaftryk« har intet med politik at gøre, understreger Charlotte Drue Aagaard.

- Idéen er at samle lokale kvindelige ildsjæle, der brænder for interesser og mærkesager, for eksempel kvindelige iværksættere og kulturpersonligheder, for at få dem til at inspirere hinanden og hjælpe med lokale projekter på tværs af det hele, og det er ikke kun i Frederikssund, Slangerup, Jægerspris eller Skibby, men hele kommunen, påpeger hun, som fastslår, at netværket kun er for kvinder, der bor i Frederikssund Kommune.

Der er kun plads til 24 kvinder ved det stiftende møde, og er man interesseret, kan man tilmelde sig via facebooksiden https://www.facebook.com/femininefodaftryk/ eller ringe på mobil 60933294.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede