27. juli 2021
Retten i Hillerød har varetægtsfængslet en 57-årig kvinde i 14 dage for ulovlig våbenbesiddelse og anvendelse af våben. Foto: Hans Jørgen Johansen
Retten i Hillerød har varetægtsfængslet en 57-årig kvinde i 14 dage for ulovlig våbenbesiddelse og anvendelse af våben. Foto: Hans Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde fængslet for at skyde efter bil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kvinde fængslet for at skyde efter bil
Frederikssund - 24. juni 2021 kl. 05:07
Af Maj-Britt Holm

En 57-årig kvinde blev oprindelig sigtet af politiet for forsøg på manddrab mandag aften klokken cirka 17.50 i Jægerspris.

Men da kvinden skulle fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød tirsdag, var sigtelsen blevet ændret.

Nu er hun sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og anvendelse af våben, oplyser anklager i sagen Michael Qvist, Nordsjællands Politi.

- Det er vores påstand, at hun har skudt med et haglgevær efter en bil, der blev ramt, ud for en ejendom. Der stod en person ikke langt fra bilen, fortæller Michael Qvist, der bekræfter, at det er kvindens ægtemand, som stod der.

Den 57-årige kvinde nægter sig skyldig i alle anklager ifølge Michael Qvist.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, blandt andet fordi det ikke havde været muligt at afhøre kvinden inden retsmødet.

Kvinden er sigtet efter straffelovens paragraf 192 a, hvor det hedder: »Med fængsel fra 2 år indtil 8 år straffes den, der overtræder lovgivningen om våben og eksplosivstoffer eller artikel 4, stk. 1, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 258/2012 af 14. marts 2012 ved under særligt skærpende omstændigheder at indføre, udføre, transportere, erhverve, overdrage, besidde, bære, anvende, tilvirke, udvikle eller med henblik på udvikling forske i skydevåben« og efter straffelovens paragraf 252 »Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed«.

Den 57-årige kvinde blev varetægtsfængslet i 14 dage.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?