13. august 2020
Kunsthistoriker Teresa Østergaard Pedersen holder foredrag om Per Kirkebys kunst på J.F. Willumsens Museum torsdag den 16. januar.
Kunsthistoriker Teresa Østergaard Pedersen holder foredrag om Per Kirkebys kunst på J.F. Willumsens Museum torsdag den 16. januar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsthistoriker holder foredrag om Kirkeby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsthistoriker holder foredrag om Kirkeby
Frederikssund - 11. januar 2020 kl. 12:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag den 16. januar holder kunsthistoriker, Teresa Østergaard Pedersen, foredrag om Per Kirkebys kunst. Det foregår på J.F. Willumsens Museum, Jenriksvej 4, 3600 Frederikssund klokken 19.30, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Per Kirkeby døde i foråret 2018. Han var én af dansk kunsts helt store skikkelser og har som én af få en markant plads på både den danske og udenlandske kunstscene.

Som studerende i arktisk kvartærgeologi deltog Kirkeby i fem grønlandsekspeditioner, og ligesom bjergmassiverne satte populærkulturens tegneserier og den amerikanske popkunst og minimalisme varige spor i hans kunst. På den såkaldte Eks-skole prøvede han i 1960'erne kræfter med film og happenings, og han debuterede med lyrik- og konceptbøger, som man vil få mulighed for at bladre i under arrangementet.

Foredraget fokuserer på Kirkebys formative periode fra slutningen af 1950'erne og frem til gennembrudsåret 1978, og deltagerne følger hans vej ud på den internationale kunstscene. Herfra udviklede Kirkebys billedsprog og landskabsfortolkninger sig i tæt samklang med såvel religion som naturvidenskaben, og foredraget vil indkredse de mest markante og særegne karaktertræk i Kirkebys mangfoldige virke.

Teresa Østergaard Pedersen er mag.art., ph.d. og museumsinspektør på Holstebro Kunstmuseum. Hun har et indgående kendskab til Per Kirkebys kunstneriske virke. Hun har arbejdet sammen med Kirkeby siden 2004, hvor hun påbegyndte registreringen af kunstnerens privatarkiv, hun har organiseret udstillinger med hans værker i ind- og udland samt forfattet flere artikler og en bog om kunstneren.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet i Frederikssund, og alle er velkommen. Entreen er 80 kroner. Forhåndstilmelding er nødvendig på grund af pladsforhold. Den kan ske på www.fufsund.dk eller til Brita Pilegaard Hansen på telefon 23 82 57 02 senest den 14. januar.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?