1. august 2021
For Lone Simonsen kommer inspirationen til kunsten mange steder fra. Tapetet her er inspireret af børnesangen »En kort, en lang, en trekant, en stang«.
gallery icon

Se billedserie

For Lone Simonsen kommer inspirationen til kunsten mange steder fra. Tapetet her er inspireret af børnesangen »En kort, en lang, en trekant, en stang«.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsten smelter ind i væggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsten smelter ind i væggen
Frederikssund - 10. marts 2017 kl. 05:54
Af Mai Christensen

-Det er den ældste teknik inden for den grafiske trykmetode. Det er skabelontryk. Ideen med tapetet her er, at ternene ligesom skal falde ned.

53-årige Lone Simonsen fra Frederikssund kører grundigt malerrullen over et rudeformet hul i et gennemsigtigt stykke plastik. Et gult harlekintern kommer til syne og smelter ind i mønsteret på den 57 centimeter brede tapetbane. Lige her mellem malerbøtter, tapetruller og spraglede mønstre har Lone Simonsen siden 2012 stået bag tapetfabrikken »LLZ Tapet«. Danmarks mindste tapetfabrik, der laver håndtrykt tapet, fortæller hun.

- At lave tapet er kunst. Tapet fortæller jo historier om den tid, vi lever i. Jeg har aldrig været den, der kigger på trends og kører en mainstream stil, men det har jeg det helt fint, siger Lone Simonsen.

For 20 år siden flyttede hun med sin gravide mave med mand og barn fra Berlin til det hvidkalkede hus på Højdevej i Frederikssund. Det er også her på toppen af byen, at Lone Simonsen i dag har værksted. Og selvom tapetruller og arbejdsborde er forvist til to rum i stueetagen, er kunsternes tapeter og farverige mønstre at finde over hele huset.

- Jeg arbejder hele tiden, så det flyder lidt sammen. Derfor er det også praktisk, at værkstedet er i forlængelse af stuen. Der sker jo altid noget nyt, griner kunstneren.

Lone Simonsen er uddannet fra Designskolen i Kolding og Det Kongelige Danske Kunstakadamis designafdeling i København. Men det har ikke altid været tapet, der har fyldt kunstnerens arbejdsdage. Før Lone Simonsen kastede sig over tapeter, eksperimenterede hun med mønstre, der fyldte hele rum, og som gik fra væg til væg og fra gulv til loft.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?