16. juni 2019
Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) ønsker mere præcise DMI-varsler for forhøjet vandstand Isefjorden og i Roskilde Fjord, som her ved Skylle Bakke Havn i mandags. Foto: Maj-Britt Holm
Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) ønsker mere præcise DMI-varsler for forhøjet vandstand Isefjorden og i Roskilde Fjord, som her ved Skylle Bakke Havn i mandags. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik af upræcise vejrvarsler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik af upræcise vejrvarsler
Frederikssund - 16. januar 2019 kl. 05:21
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter tre gange med forhøjet vandstand i Roskilde Fjord og Isefjorden i år kritiserer Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) nu DMI's varsler, som han mener, er svære at reagere på. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mandag meldte DMI om en vandstandsstigning på 110-145 centimeter, der i løbet af dagen blev nedjusteret til 125 centimeter. Men højvandet nåede kun op på 104 centimeter over dagligt vande ved Frederikssund Syd. Så der blev hverken brug for mobile diger, såkaldte watertubes, som beredskabet havde rullet ud flere steder, eller sandsække, borgerne fik stillet til rådighed.

- Det er utilfredsstillende, at der er så stort et spring i varslet fra 110 til 145 centimeter. Ved 110 centimeter er det ikke nødvendigt for beredskabet at gøre noget som helst, mens der skal sættes en del i gang ved 145 centimeter. Vi ønsker ikke oversvømmelser, men vi skal huske, at det koster penge hver gang, vi ruller watertubes ud, siger John Schmidt Andersen.

Han vil gerne mødes med DMI for at forsøge at finde en løsning, og det er DMI's direktør Marianne Thyrring klar til:

- Et gensidigt kendskab til de lokale forhold kan være vigtigt i en fremtidig varslingssituation, fastslår Marianne Thyrring, som peger på, at Roskilde Fjord er et kompliceret fjordområde, og at der mandag tilmed var en vanskelig vejr- og vind- situation i området.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede