25. marts 2019
Det var et arkæologisk fund, som 12-årige Tobias fra Slangerup gjorde mandag aften i Buresø, hvor han fandt et kranie på 160-170 centimeters dybde. Her ses han sammen med sin far Bo Christiansen. Foto: Allan Nørregaard
Det var et arkæologisk fund, som 12-årige Tobias fra Slangerup gjorde mandag aften i Buresø, hvor han fandt et kranie på 160-170 centimeters dybde. Her ses han sammen med sin far Bo Christiansen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kranie er et arkæologisk fund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kranie er et arkæologisk fund
Frederikssund - 05. juli 2018 kl. 11:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Maj-Britt Holm
En 12-årig drengs fund af det øverste af et kranie i Buresø mandag aften viser sig at være af arkæologisk og ikke politimæssig interesse, oplyser Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Tobias har gjort det igen: Nye kranie-stykker

- Vi har lige fået resultatet af de indledende retstekniske undersøgelser, der viser, at det er et arkæologisk fund af ældre dato. Der er ikke noget politimæssigt i det, fastslår Henrik Gunst, som er leder af Nordsjællands Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

- Det betyder, at vi ikke kører derud igen til søen med dykkere fra Søværnets Minørtjeneste. Men kraniet har måske historisk interesse, og vi vil sørge for, at det bliver sendt videre til arkæologerne, siger politichefen, der ikke på nuværende tidspunkt kan svare på, hvor gammelt kraniet er, idet det vil fremgå, når den igangværende undersøgelse afsluttes.

Nordsjællands Politi havde dykkere fra minørerne ude at undersøge søens sandbund tirsdag uden at finde noget, og herefter blev det besluttet at afvente de retstekniske undersøgelser, før man foretog mere i sagen, idet det ville være et omfangsrigt arbejde at undersøge dynd langs søens bredder.

arrow 12-årig fandt kranie i badesø
04. juli 2018 kl. 19:43 Opdateret: kl. 11:18
arrow Kranium er fundet af fritidsdykker på bunden af sø
03. juli 2018 kl. 10:26 Opdateret: kl. 10:28
arrow Menneskekranie fundet i sø
03. juli 2018 kl. 10:02 Opdateret: kl. 11:38

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede