17. april 2021
Bærebo har indgået købsaftale med Frederikssund Kommune om en storparcel vest for Deltavej i Deltakvarteret, hvor de vil opføre 60-80 boliger med fælleshuse med karakter af et bæredygtigt bofællesskab, og de forventer at kunne igangsætte byggeriet i begyndelsen af 2022. Illustration: Bærebo
gallery icon

Se billedserie

Bærebo har indgået købsaftale med Frederikssund Kommune om en storparcel vest for Deltavej i Deltakvarteret, hvor de vil opføre 60-80 boliger med fælleshuse med karakter af et bæredygtigt bofællesskab, og de forventer at kunne igangsætte byggeriet i begyndelsen af 2022. Illustration: Bærebo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune sælger jord til 200 boliger i Vinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune sælger jord til 200 boliger i Vinge
Frederikssund - 25. februar 2021 kl. 15:35

Der er er udsigt til hundredevis af nye boliger i Vinge i de kommende år.

Frederikssund Byråd har på et lukket møde den 24. februar godkendt salget af fire storparceller i Vinge til nybyggeri af sammenlagt omkring 200 boliger.

Investorerne vil bygge både andelsboliger, bofællesskaber, lejligheder og dagligvarebutik, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Kæmpe spring for byprojekt

De cirka 200 boliger kommer oven i de 198 almene boliger, som Boligselskabet Rosenvænget inden længe begynder at opføre ved Vinge Station, og private investorer arbejder med planer om nye boligområder nord for og syd for stationen.

- Det er et kæmpestort spring fremad for vores byudviklingsprojekt i Vinge. Der har været rigtig god interesse fra investorerne for de udbudte grunde, og det glæder mig, at vi nu har indgået aftale om nogle rigtig spændende byggeprojekter. Med de købstilbud, vi har valgt, sikrer vi, at der bliver en stor variation i bebyggelserne, hvilket giver mulighed for en varieret beboersammensætning i Vinge, siger borgmester John Schmidt Andersen (V) i pressemeddelelsen, hvor han understreger, at kommunen fortsat er i dialog med andre interesserede investorer om yderligere salg af grunde i Vinge.

Tre byggeprojekter

De mange nye boliger fordeler sig på byggeprojekter fra tre forskellige investorer. Det drejer sig om Fabulas, Bærebo og Innovater ifølge pressemeddelelsen.

Fabulas har købt to storparceller vest for Deltavej i Deltakvarteret, hvorpå de vil opføre i alt 100 andelsboliger i to etaper, i et projekt, tegnet af arkitektfirmaet C. F. Møller. Boligerne bliver opført i to til fire etager og kommer til at ligge i to grupper med tilhørende fælleshuse. Boligerne bygges primært i træ beklædt med vedligeholdelsesfrie materialer. Fabulas forventer at påbegynde byggeriet i sensommeren 2021.

Bærebo har indgået købsaftale på en storparcel vest for Deltavej i Deltakvarteret, hvorpå de vil opføre 60-80 boliger med fælleshuse. Bebyggelsen vil i sit udtryk have karakter af et bæredygtigt bofællesskab, hvilket blandt andet kommer til udtryk i træbygninger og grønne tage primært på fælleshusene. Bærebo forventer at kunne igangsætte byggeriet primo 2022.

Innovater har købt en parcel syd for Vinge Station. Her indeholder projektforslaget, der er tegnet af Nordconsult Arkitektur, en dagligvarebutik på 1200 kvadratmeter i stueplan og 42 boliger fra 1. til 5. etage. Boligernes gennemsnitlige størrelse vil blive på 75-80 kvadratmeter og med fælles tagterrasse og udeareal på 1. sal.

Frederikssund Kommune har stillet krav om bæredygtig DGNB-certificering af byggerierne, hvilket alle investorer vil leve op til, påpeger kommunen i pressemeddelelsen.

Flere storparceller i spil

Erhvervsmægler Christoffer Hendrich fra Nordicals Nordsjælland, som har været mægler på salget, bekræfter i pressemeddelelsen, at der har været stor interesse for grundene både nord og syd for Vinge Station:

- Vi har oplevet en stigende interesse på begge områder, efter at de blev udbudt med en budfrist sammenholdt med, at stationen åbnede. Både vi og kommunen er i dialog med potentielle kunder til de sidste to parceller ved stationen, fortæller mægleren i pressemeddelelsen.

De fire storparceller har en samlet salgspris på 24,2 millioner kroner eksklusiv moms.

1382458
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?