15. oktober 2019
Arkæologer fra ROMU er ved at udgrave cirka 50 grave på en kirkegård fra den tidligere middelalder i Slangerup, og nu kan man komme med på en særomvisning onsdag den 29. maj.
Arkæologer fra ROMU er ved at udgrave cirka 50 grave på en kirkegård fra den tidligere middelalder i Slangerup, og nu kan man komme med på en særomvisning onsdag den 29. maj.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom med på tur i middelalderkirkegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom med på tur i middelalderkirkegård
Frederikssund - 21. maj 2019 kl. 17:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I forbindelse med en arkæologisk udgravning af kirkegård fra 1100-tallet midt i Slangerup by inviterer museumskoncernen ROMU til en særomvisning i udgravningen onsdag den 29. maj klokken 16.00-17.00.

Frem til udgangen af maj måned i år udgraver et hold af arkæologer fra ROMU dele af en kirkegård fra den helt tidlige middelalder i Slangerup. ROMUs arkæologer har udgravet cirka 40 af omkring 50 grave, der forventes undersøgt i denne omgang, og som indeholder skeletter fra både mænd, kvinder og børn, de fleste formentlig fra 1100-tallet.

Kirkegården, der ligger i det centrale Slangerup, har med alt sandsynlighed har hørt til den store frådstenskirke, som kong Erik Ejegod fik bygget på sit fødested i Slangerup i årene omkring 1095, og hvis rester er udgravet ved flere lejligheder lige syd for den aktuelle udgravning.

Kirken kom fra slutningen af 1100-tallet til at indgå i et kloster, som efter reformationen i 1536 blev revet ned. Både kirke, kloster og kirkegård fortæller om Slangerups særlige betydning i den tidlige middelalder.

På omvisningen vil arkæolog og udgravningsleder Nadja Mortensen fortælle om udgravningen, de fund, der er gjort, og hvad de kan fortælle om Slangerup i den tidlige middelalder.

Mødested er Kirketorvet 6 i Slangerup. Billetter til særomvisningen koster 50 kroner og kan købes på billetto.dk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede