7. maj 2021
hgg
Foto: hgg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til at ophæve navneforbud: Vil offentliggøre billede af sigtet i drabssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til at ophæve navneforbud: Vil offentliggøre billede af sigtet i drabssag

Retten i Hillerød sagde mandag eftermiddag god for at ophæve det navneforbud, der siden sagens start har beskyttet en 44-årig mand. Han skal fortsat sidde varetægtsfængslet som sigtet for drabet på Maria From Jakobsen.

Frederikssund - 14. december 2020 kl. 14:22
Af Victor Andersen og Henrik Gregersen

Opdateret 16.23.

Sagen er klar for anklager Anne-Mette Seerup.

arrow Læs også: Drabssigtet præst bliver frivilligt i arresten

Af hensyn til opklaringen af drabet på Maria From Jakobsen bør det navneforbud, der siden sagens start har beskyttet en 44-årig sigtet i sagen, ophæves.

Ligeledes ønsker anklageren, at Nordsjællands Politi går ud med et billede af den varetægtsfængslede mand i pressen med henblik på at indhente beretninger fra eventuelle vidner, der måtte have set manden d. 26. oktober. Altså dagen, hvor Maria From Jakobsen forsvandt.

Det ønske præsenterede hun mandag eftermiddag Retten i Hillerød for ved et såkaldt fristforlængelsesmøde, hvor retten primært skal tage stilling til, om varetægtsfængslingen af manden skal forlænges

Og dét skal den.

Mandag eftermiddag oplyste dommer i sagen, Jette-Marie Sonne, at varetægtsfængslingen af manden fortsætter frem til 11. januar.

I spørgsmålet om, hvorvidt man af efterforskningsmæssige årsager skal ophæve navneforbuddet, var mandens forsvarer ikke på linje med anklagemyndigheden.

Efter to en halv times retsmøde kunne dommer Jette-Marie Sonne oplyse, at retten havde givet medhold til anklagerens ønske om at ophæve navneforbuddet.

Forsvarer Jan Aarup valgte imidlertid at kære den beslutning til landsretten, hvorfor en eventuel ophævelse af navneforbuddet må vente.

Tidligere har efterforskningsleder Lau Lauritzen givet udtryk for, at det vil - eller kan - være en stor hjælp i efterforskningen, hvis navneforbuddet ophæves.

Efterlysning blev til drabssag

Sagen begyndte som en efterlysning af en savnet person, da Maria From Jakobsen blev efterlyst i slutningen af oktober. Meldingen dengang lød, at hun 26. oktober var gået fra sit hjem i nedtrykt tilstand og havde efterladt eksempelvis pung og telefon på bopæle.

Men tre uger senere tog sagen en drejning, da politiet en søndag aften dukkede politiet op og afspærrede Maria From Jakobsens bopæl på Nialsvej i Frederikssund. Huset blev ransaget og afsøgt af teknikere. Det samme skete i et sommerhus i Nykøbing Sjælland.

En 44-årig mand blev anholdt, og 16. november blev han ved Retten i Hillerød stillet for en dommer. Manden blev varetægtsfængslet, og varetægtsfængslingen blev senere opretholdt i yderligere 14 dage, da der ikke var kommet oplysninger eller tekniske spor, der kunne "afsvække" mistanken mod manden.

Siden anholdelsen af manden har Nordsjællands Politi med assistance fra hundeførere fra hele landet søgt både i skove og til vands i forsøget på at finde Maria From Jakobsens lig, ligesom der er indhentet store mængder overvågningsmateriale, som bliver gennemgået.

Om der er kommer yderligere indicier eller tekniske spor, der belaster manden, er pt. usikert, da retsmøderne foregår bag lukkede døre, og der derfor ikke slipper nyt ud om selve efterforskningen.

I fængslingskendelsen fra det første retsmøde fremgik det dog, at han flere gange - uden at kunne redegør for sit forehavende - havde befundet sig på dét sted, hvor Maria From Jakobsens bil blev fundet én af de første dage i eftersøgningen på hende.

Ligeledes har han angiveligt søgt på internettet efter metoder, der kan forbindes med, hvordan man skaffer et lig af vejen.

Manden har siden sin anholdelse nægtet sig skyldig i at have dræbt Maria From Jakobsen.

arrow Drabssag uden lig: Politiet med ny efterlysning
10. februar 2021 kl. 14:16 Opdateret: kl. 14:16
arrow Drabet uden lig: Nu skal endnu en genbrugsplads undersøges
09. februar 2021 kl. 16:57 Opdateret: kl. 16:57
arrow OVERBLIK: Politi holder tæt om motiv bag formodet drab
08. februar 2021 kl. 18:01 Opdateret: kl. 18:02
1382458
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?