2. december 2020
Gert Løfgren, Slangerup, er ny spidskandidat for Dansk Folkeparti ved kommunevalget i Frederikssund Kommune i 2021.
Gert Løfgren, Slangerup, er ny spidskandidat for Dansk Folkeparti ved kommunevalget i Frederikssund Kommune i 2021.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kampvalg: Ny spidskandidat for DF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kampvalg: Ny spidskandidat for DF
Frederikssund - 27. oktober 2020 kl. 19:45
Af Maj-Britt Holm

Det blev lidt af en gyser, da Dansk Folkeparti i Frederikssund skulle vælge spidskandidat til kommunevalget i 2021 mandag aften.

Her var der nemlig kampvalg til posten, som partiets formand Inge Messerschmidt, der også er DF's gruppeformand i byrådet og medlem af Økonomiudvalget, og partiets næstformand Gert Løfgren stillede op til. Bestyrelsen havde bedt DF's spidskandidat ved valget i 2017, Lars Thelander Bostrøm, om ikke at genopstille.

Vandt i anden afstemning
Ironisk nok har Gert Løfgren, der ved valget i 2017 blev valgt som DF's 2. suppleant, været indkaldt i to omgange som byrådsvikar for Inge Messerschmidt, mens hun har været fritaget for sit hverv.

- Både Gert og jeg stillede op. Vi stod lige i første afstemning. I anden afstemning trak Gert det længste strå, så han er valgt som ny spidskandidat. Jeg ønsker ham selvfølgelig tillykke, siger Inge Messerschmidt, der oplyser, at der var mødt 25 medlemmer til opstillingsmødet, hvilket er en fjerdedel af medlemmerne.

Sideordnet opstilling
Dansk Folkeparti har besluttet at opstillet sideordnet ved kommunevalget til næste år. Det betyder, at det er de personlige stemmer fra vælgerne, der afgør, hvem der vælges.

- Når vi opstiller sideordnet, har alle lige muligheder, påpeger Inge Messerschmidt.

Mens Gert Løfgren, Slangerup, og Inge Messerschmidt, Frederikssund, er valgt som henholdsvis nummer 1 og 2, er Tobias Weische, Frederikssund, valgt som nummer 3, Heidi Jørgensen, Gerlev, som nummer 4, Jess Lykke Christensen, Slangerup, som nummer 5, Andreas Brøsen, Frederikssund, som nummer 6, Berit Stehr, Jægerspris, som nummer 7, og Trúgvi Gudmundarson, Frederikssund, som nummer 8.

Kommunevalget i 2021 foregår tirsdag den 16. november.

1382458
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?