15. december 2019
Museumsleder Elisabeth Holm Nielsen (t.v.) overrækker særprisen i Selsø Slots kagekonkurrence til Mai-Britt Grenaa, der havde bagt en fransk chokoladekage og pyntet den med Eiffeltårnet i papir - oven i købet på den franske nationaldag Bastilledagen. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Museumsleder Elisabeth Holm Nielsen (t.v.) overrækker særprisen i Selsø Slots kagekonkurrence til Mai-Britt Grenaa, der havde bagt en fransk chokoladekage og pyntet den med Eiffeltårnet i papir - oven i købet på den franske nationaldag Bastilledagen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kagedyst blev et tilløbsstykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kagedyst blev et tilløbsstykke
Frederikssund - 15. juli 2019 kl. 05:26
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre kagedommeres maver blev sat på en hård prøve, da de skulle smage 17 kager ved Den Store Kagedag på Herregårdsmuseet Selsø Slot på Hornsherred søndag, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi er rigtig glade for, at der ikke er indleveret flere kager. Det ville vi slet ikke kunne holde til, lød det med et smil fra Bente Ahlefeldt, næstformand i Den Plessenske Selsø Fond, der var dommer i kagekonkurrencen sammen med nationalparkkoordinator Camilla van Deurs Formann Jensen fra Nationalpark Skjoldungernes Land og Lone Fasmer fra Selsøs madgruppe og Frilandsmuseets køkkenlaug.

Omkring 80 voksne og børn var mødt op i riddersalen, hvor kagerne blev vist frem på et langt bord med grøftekantsbuketter, og med hofmaler Hendrick Krocks farvestrålende kæmpe vægmalerier fra 1700-tallet af unge kvinder, der bliver bortrøvede af romerske soldater. Især for de yngste føltes tiden lidt lang, mens de ventede på, at dommerne skulle blive færdige med at beslutte de bedste kager i fire discipliner, hvorefter det var gæsternes tur til at smage.

Titlen »Smukkeste kage« blev vundet af Jacqueline Rydder fra Skibby for en sommerlagkage med perfekt sprøjtet flødeskum og jordbær med guldstæv samt ligeså perfekte lag med mørk chokolade ganache og skovbærmousse mellem bundene.

»Lækreste kage« blev en solbærtærte, som Nanna Riis Madsen havde bagt sammen med sine bonusbørn Nora på 6 år og August på 3 år under et besøg hos sine svigerforældre.

Martin Poulsen fra Skibby vandt »Bedste historiske kage« med sin søsterkage med opskrift fra 1703.

Og Mai-Britt Grenaas franske chokoladekage med flydende midte »Mi-Cuit« fik særprisen, fordi den var så gennemført med Eiffeltårnet i papir på toppen, en rød t-shirt med teksten »1789« og en dusk blå lavendler - og så var det på den franske nationaldag, Bastilledagen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag den 15. juli 2019.