15. december 2019
Fredag den 13. september er der CampusXL-dag på Campus i Frederikssund. Foto: Allan Nørregaard
Fredag den 13. september er der CampusXL-dag på Campus i Frederikssund. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe campusdag kan afklare fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe campusdag kan afklare fremtiden
Frederikssund - 11. september 2019 kl. 06:09
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvilken vej skal man gå efter folkeskolen? Skal man være kok, elektriker, glarmester eller noget helt fjerde? Det kan være nærmest umuligt at tage stilling til, når man som ung skal luge ud i uddannelsesjunglen, men fredag den 13. september kan man måske komme ét skridt nærmere en afklaring, når CampusdagXL, som Campus, Frederikssund Kommune og Frederikssund Erhverv står bag, løber af stablen på plænen på campusområdet på Odinsvej i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her vil et væld af lokale erhvervsvirksomheder være repræsenteret, så både elever på campus og alle kommunens folkeskoleelever i udskolingen kan få en snak med, et indblik i og i nogle tilfælde prøve kræfter med de forskellige virksomheders gebet.

På dagen vil virksomheder som Haldor Topsøe, Mountain Top, Co-Ro, Husmer Glas & Facade, Gartner Gottlieb, Mangor & Nagel, for blot at nævne nogle få, være til stede.

- Formålet med dagen er, at vi gerne vil vise de unge vejen til, hvad de kan lave. Hele mindsettet omkring campusdagen er, at vi skal tænke hinanden ind og spille hinanden gode. Vi skal tænke uddannelser og virksomheder, der søger arbejdskraft, sammen, siger special advisor i Frederikssund Erhverv, Hans Peder Wagner.

Allerede fra morgenstunden er der et tæt pakket program for særligt inviterede politikere, erhvervsledere med videre, lige som der også fra middag vil være et særligt program for campuseleverne.

Fra klokken 15-18 er der et åbent program, hvor alle er velkomne, og det håber Hans Peder Wagner, mange vil benytte sig af.

- Det er her, elevernes familie kan komme. Det kan måske især for forældre til unge, der ikke har bestemt sig for en uddannelse, være rigtig godt at møde op til. Vi laver det i sådan en fredagshyggestemning, hvor der både vil være lidt at spise, og Cirkus Bella Donna kommer og underholder, så der også er noget for mindre søskende, fortæller Hans Peder Wagner.