24. oktober 2020
Prisen på Kronprinsesse Marys Bro bliver formentlig betydeligt lavere end de to milliarder kroner, Folketinget har sagt god for. Pengene bliver endda i projektet og kommer dermed brugerne til gavn. Foto: Fjordforbindelsen Frederikssund
Prisen på Kronprinsesse Marys Bro bliver formentlig betydeligt lavere end de to milliarder kroner, Folketinget har sagt god for. Pengene bliver endda i projektet og kommer dermed brugerne til gavn. Foto: Fjordforbindelsen Frederikssund
Foto: Kristian Danielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe besparelse på ny betalingsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe besparelse på ny betalingsbro
Frederikssund - 14. september 2019 kl. 05:33
Af Maj-Britt Holm

Regningen for byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro med motortrafikveje, der åbner om to uger, ender nok betydeligt lavere end de to milliarder kroner, Folketinget har sagt god for. Sparede penge bliver i projektet og kommer således brugerne til gavn. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Ny børnebog hylder Marys Bro

- Lige nu ser ud til, at broen bliver mindst et par hundrede millioner kroner billigere end planlagt. Men vi har ikke gjort det endeligt op endnu, siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand for Fjordforbindelsen Frederikssund, som peger på, at der var kalkuleret med en lånerente på 4,73 procent, men at lånet kunne optages til 1,1 procent fastforrentet.

Staten bidrager med cirka 650 millioner kroner til projektet, mens resten opkræves som brugerbetaling.

Der vil altid være økonomisk usikkerhed omkring så stort et infrastrukturprojekt, som den ny bro over Roskilde Fjord er. Derfor var der lagt reserver ind i projektet. Men det er i høj grad et formidabelt samarbejde mellem alle parter, lige fra entreprenøren RBAI og rådgiverfirmaet Arup til myndighederne, som har resulteret i lavere udgifter, vurderer projektchef Henrik Vincentsen, Vejdirektoratet.

- Vi har forberedt os, så godt vi kunne, og vi har været heldige og dygtige til at undgå store problemer, netop fordi vi alle hele tiden har haft fokus på et godt samarbejde, siger projektchefen.

arrow 2.000 er tilmeldt betaling på ny bro
15. september 2019 kl. 05:17 Opdateret: kl. 17:47
arrow Hvorfor må man ikke gå over broen?
13. september 2019 kl. 14:58 Opdateret: kl. 14:58
arrow Ny bro mangler en cykelsti
13. september 2019 kl. 13:22 Opdateret: kl. 13:22
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?