15. juni 2021
Mange har taget en skøn kælketur på Kælkebakken i Ådalen i Frederikssund. Nu bliver bakken også et eldorado for børn om sommeren. Takket være et forslag fra en borger.
Mange har taget en skøn kælketur på Kælkebakken i Ådalen i Frederikssund. Nu bliver bakken også et eldorado for børn om sommeren. Takket være et forslag fra en borger.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kælkebakke bliver grøn labyrint

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kælkebakke bliver grøn labyrint
Frederikssund - 16. september 2020 kl. 11:32
Af Henrik Helmer Petersen

Kælkebakken ved Sillebro Ådal bliver grøn labyrint om sommeren, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kælkebakken ved Sillebro Ådal bliver børnevenlig hele året, og det sker takket være en borgers gode ide.

Den skønne bakke i Ådalen har tiltrukket børn med kælke, bobslæder og snowboards i mange år, og de fleste af Frederikssunds børnefamilier ved, at det er her, at børnene morer sig godt, når sneen er dalet.

Men hvad med om sommeren? Så ser og hører man ikke mange glade børn og unge muntre sig på bakken i Ådalen. Så ligger bakken mere stille hen.

Borger fik ideen

Det var det, der gav en borger en god ide.

- Hvis man slår græsset på bakken i en meter brede bælter - op og ned og rundt som en labyrint, og lader resten af græsset vokse, så er her noget at komme efter for børnene om sommeren, sendte han sin ide videre til byrådsmedlem Michael Tøgersen (V).

Her faldt ideen i god jord.

Koster ikke noget

- Græsset på bakken bliver slået alligevel, så ideen om hver sommer at slå græsset i bælter og på den måde lave en labyrint, hvor børn kan lege og være ude i naturen, kommer ikke til at koste kommunen noget ekstra, fortæller han.

Han bragte ideen fra borgeren videre til kommunens tekniske udvalg, og her havde politikerne kælkebakken på dagsordenen forleden.

Og søreme: Den gode borger-ide om en grøn labyrint på bakken om sommeren i Ådalen fik grønt lys fra politikerne.

Labyrint kommer

Dermed kommer græslabyrinten næste år. Og er man en kommune, er sådan noget nøje styret.

Missionen bliver beskrevet sådan: »De en-meter brede baner i labyrinten rundt på bakken slås fremover hver sommer, når græsset er otte centimeter højt. Så slås det ned til en højde på fire centimeter«, hedder det. Det øvrige græs på bakken får fremover lov at vokse sig 30-40 centimer højt, og det slås først om efteråret, så Kælkebakken bliver klar til vinteren og klar til at være det, som navnet angiver.

1382458
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?