28. september 2021
I Svenske skønheder fremfører sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard et varieret udvalg af de bedste svenske viser, hvor de kommer rundt om alle de største visedigtere - Bellman, Taube og Vreeswijk. Foto Henrik Lauridsen
gallery icon

Se billedserie

I Svenske skønheder fremfører sangeren Allan Høier og guitaristen Allan Thorsgaard et varieret udvalg af de bedste svenske viser, hvor de kommer rundt om alle de største visedigtere - Bellman, Taube og Vreeswijk. Foto Henrik Lauridsen
Foto: Henrik Lauridsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kabaret: Skønne svenske viser på smukke Selsø Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kabaret: Skønne svenske viser på smukke Selsø Slot
Opdateret 23. juli 2021 kl. 16:22
Frederikssund - 23. juli 2021 kl. 16:18
Af Henrik Helmer Petersen

Selsø Slot ved Skibby på Hornsherred bliver omdannet til et hyggeligt kabaretsted, når Teater Optimis søndag den 1. august opfører deres muntre kabaret »Svenske Skønheder«.

Søndag den 1. august klokken 19.30 til 21.00 optræder Teater Optimis på Selsø Slot ved Skibby. Her opfører det lille og meget musikalske teater kabaretten »Svenske Skønheder«.

Det er et stykke med viser af de godt kendte svenske visekunstnere Bellman, Evert Taube og Cornelis Vreeswijk.

Svenskerne har en lang tradition for at skrive og synge viser - smukke, melankolske, stemningsfulde - til tider erotiske, drikfældige, dramatiske og humoristiske.

Og vi danskere elsker dem. Og vil man nyde dem, kan det ske ved arrangementet på Selsø Slot den 1. august.

Skuden ka´ gå

Her vil man blandt andet kunne høre, og nynne med på sange som »Visen om de 18 svaner«, »Har du visor«, »Så længe skuden ka' gå«, »Pigen i Havanna«, »Åbent landskab«, »Deirdres samba« og »Den første gang jeg så dig«.

Viserne fremføres fortrinsvis i eminente danske oversættelser - og enkelte på originalsproget.

Had- og kærlighed

Mellem viserne portrætteres i første halvdel af programmet de store visedigtere, og i anden del af programmet portrætteres svenskerne - og vores had- og kærlighedsforhold til dem.

Allan Høier er sanger og idemand til »Svenske skønheder«. Han er privatuddannet visesanger med speciale i det dansk-svenske repertoire.

Allan Thorsgaard er guitarist og arrangør af kabaretten. Han er uddannet på klassisk guitar ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Bo Skødebjerg har instrueret stykket. Han har denne somme instrueret årets vikingespil i Frederikssund.

Måske i slotsgård

»Svenske skønheder« opføres i Selsø Slots baroksal fra 1734. Med mindre vejret er godt. Så opføres koncerten udendørs.

Publikum kan parkere ved Selsø Kirke, Selsøvej 28. Herefter følger man skiltningen til fods til museets port-indgang. Er man gangbesværet, må man parkere foran slottet.

Kan bestille mad

Som koncertgæst har man mulighed for mindst tre dage før koncerten at bestille mad til afhentning På Sønderby Kro, som ligger cirka 400 meter fra slottet. Det giver mulighed for at nyde god mad i de skønne omgivelser ved slottet, hvor der er bænke og borde. Maden bestilles på sønderbykro.dk.

1382458
Stemmer du til kommunalvalget i år?