13. juli 2020
Slangerupkoret synger julekoncert både den 8. december i Slangerup Kirke og den 12. december i Herlev Kirke. Foto: Jørgen Bang Jakobsen
Slangerupkoret synger julekoncert både den 8. december i Slangerup Kirke og den 12. december i Herlev Kirke. Foto: Jørgen Bang Jakobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julemusik med tradition og nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemusik med tradition og nyt
Frederikssund - 03. december 2019 kl. 20:23
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver et genhør med julens traditionelle danske sange og danske fællessange samt en afdeling med ny musik i gammel forklædning, komponeret af nulevende amerikanske komponister, når Slangerupkoret synger i Slangerup Kirke søndag den 8. december klokken 16.00.

Ola Gjeilo er dog ikke amerikaner, men en 41-årig nordmand, der efter musikstudier i USA er blevet hængende i New York, og den mest kendte, Morten Lauridsen, har danske aner. Den tredje, Daniel Elder på 33 år, har lavet en rigtig stjerneblinkende udgave af børnesangen »Twinkle, twinkle little star«, der lige passer til en julekoncert. Morten Lauridsen er den erfarne, ældre professor med mange kompositioner for kor, heraf tre i top halvtreds, da DR P2 i september i år kårede danskernes mest populære korværker. På juleprogrammet står hans »Ubi Caritas et Amor«. Også Ola Gjeilo bruger gamle latinske tekster, selv til sin mest kendte »Northern Light«, der var nummer 39 på DRs liste og er med i programmet sammen med hans »Ubi Caritas« og »Ecce Novum«.

Det kræver ikke den lille latinprøve at forstå de amerikanske indslag. Publikum får en dansk oversættelse, og musikken er iørefaldende og kan nydes uden filter. Det danske program med fællessange vil alle kunne genkende og synge med på.

Koncerten gentages torsdag den 12. december klokken 19.30 i Herlev Kirke, og der er gratis adgang til begge koncerter.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?