25. april 2019
Johnny  og Mona Sørensen har uden tvivl Vestervejs mest omfattende juleudsmykning. Foto: suk
gallery icon

Se billedserie

Johnny og Mona Sørensen har uden tvivl Vestervejs mest omfattende juleudsmykning. Foto: suk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jul på Vestervej starter i november

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jul på Vestervej starter i november
Frederikssund - 15. december 2018 kl. 04:03
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når kalenderen viser midt-november forandrer den helt almindelige villa på Vestervej 52 i Frederikssund sig til et helt ekstraordinært særsyn, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her begynder familien Sørensen, som består af 52-årige Mona og 54-årige Johnny, deres efterhånden ikoniske og meget efterspurgte oppyntning af deres hjem. Men ikke kun indenfor. Det er i særdeleshed pynten udenfor, som tiltrækker folks bevågenhed.

- Det startede for fem-seks år siden med et par havenisser og en halmballe. Monas dagplejebørn syntes, det var sjovt, og blev det til lidt mere året efter, og siden har det bare taget fart, forklarer Johnny Sørensen, som gerne påtager sig rollen som primusmotor for den overdådige oppyntning, og som gerne erkender, at juleudsmykningen har grebet mere om sig, end han nogensinde havde forudset.

- Det er da nok gået lidt over gevind, griner han, som ikke nøjes med at investere store del af sin fritid på at gøre hjemmet juleklar.

- Jeg tager faktisk 14 dages ferie i november for at nå at blive helt færdig, siger Johnny Sørensen.

Faktisk har familien nu så meget julepynt, meget af det elektronisk, at både Mona og Johnny er stoppet med at tælle, hvor meget sortimentet indeholder.

- Folk spørger tit, hvor mange lys, vi har, men vi er stoppet med at tælle. Det samme gælder antallet af nisser og andre figurer. Folk tror også, at det koster frygteligt mange penge at have så meget lys tændt, men det er faktisk ikke rigtigt. Alle pærerne er LED, så jeg vil tro, at vi bruger maks 200 kroner, fra vi tænder de første lys, til vi slukker efter jul, siger Johnny Sørensen, som heller ikke tør byde på, hvor mange penge, det har kostet at samle hele udstyrsstykket.

Men det tør hans hustru.
- Det er da langt over 50.000 kroner, siger Mona Sørensen.

Når man ser på huset på Vestervej og sammenligner det med, hvordan det tog sig ud i december for fem-seks år siden, bemærker man en tydelig forskel.

Nu kan man knap se et græsstrå i forhaven eller en blottet mursten på huset.

- Vores pynt er også gradvist blevet mere avanceret. Blandt andet har vi en mekanisk julemand med kane, som man kan få en tur i. Desuden har jeg installeret en skjult højtaler, så man hele tiden kan lytte til julemusik, når man ser på pynten, siger Johnny Sørensen, som sammen med hustruen aldrig helt slipper tanken om julepynt, ej heller selv om det er højsommer.

- Vi kigger hele året rundt, når vi er på kræmmermarkeder eller i genbrugsbutikker eller på Den Blå Avis. Man skulle ikke tro det, men selv om sommeren kan man faktisk finde nogle nisser rundt omkring, siger Mona Sørensen.

Da de første nisser i sin tid gjorde deres entré i parrets have, var det blot for egen fornøjelses skyld.

I dag er sagen en ganske anden.

- Der kommer rigtig mange forbi og kigger. Særligt børnefamilier har stor glæde af det. Nogle gange kan vi se, at der står nogle sådan lidt på afstand, men så siger vi til dem, at man gerne må gå ind i haven og prøve julemandens kane. Vi har en bøtte med 5'ere, som man kan proppe i, siger Mona Sørensen, som også har oplevet, hvordan familien selv er blevet forsinket, fordi så mange mennesker kom forbi.

- Der var et år, hvor vi først spiste julemiddag klokken 20, fordi så mange kom og så på haven og bankede på. Sådan er det. Vi har valgt at åbne vores hjem på den måde, og det er vi indstillet på, siger Mona Sørensen, som ikke tør sætte en dato på, hvor længe, parret fortsætter med at omdanne hjemmet til et hav af julelys.

- Så længe vi synes, det er sjovt, gør vi det. Det er så dejligt, at folk reagerer så positivt. Så ved vi, at vi gør nogle glade. Folk begynder allerede at spørge i september, om der også bliver pyntet op i år, fortæller hun.

Julebelysningen på Vestervej 52 kan ses frem til 2. juledag i tidsrummet 6.30-8.00 og igen fra klokken 15.30-22.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede