20. januar 2018
Jimmi Svendsen har netop fået sin nye »speed suit«, som han skal bruge ved olympiaden i Østrig. Her ses han sammen med sin træner Joakim Ljungdahl. 	Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Jimmi Svendsen har netop fået sin nye »speed suit«, som han skal bruge ved olympiaden i Østrig. Her ses han sammen med sin træner Joakim Ljungdahl. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jimmi finder ro med 80 km/t

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jimmi finder ro med 80 km/t
Frederikssund - 14. marts 2017 kl. 05:35
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når man som Jimmi Svendsen fra Frederikssund døjer med et udviklingshandicap, kan det nogle gange føles som, at verden drejer lidt for hurtigt rundt om én. Paradoksalt er han bedst tilpas, når han spænder skiene og farer ned af pisterne med cirka 80 kilometer i timen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tirsdag tager Jimmi og resten af den danske delegation med træner Joakim Ljungdahl i spidsen til Schladming i Østrig, hvor han skal dyste i disciplinerne slalom og styrtløb ved dette års Special Olympics World Winter Games. Til løbene vil han være iført sin nye »speed suit«, som Talentrådet i Frederikssund Kommune har sponseret.

- Jeg glæder mig helt vildt. Når jeg står på ski, føler jeg mig fri, og jeg tænker ikke på nogle af de ting, der kan være svære i hverdagen, siger Jimmi Svendsen, der opnår flere fordele ved sin nye dragt.

Ifølge træneren vil Jimmi opnå en topfart på cirka 80 kilometer i timen under sit styrtlø. Til sammenligning kører de professionelle skiløbere op i mod 130 kilometer i timen, forklarer Joakim Ljungdahl, som spår sin atlet gode muligheder for en god placering.

- Et sted mellem de fem-ti bedste mener jeg, er muligt, siger han.

Selv stiler Jimmi Svendsen højere.

- Jeg er konkurrencemennesker, og jeg håber på en medaljer. Jeg tror, chancen er 50/50, og jeg vil i hvert fald gøre mit bedste, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk