20. januar 2019
Herregårdsmuseet inviterer til »Jagten på den kloge kone« fredag den 18. maj i samarbejde med Kildeholm Orienteringsklub. Foto: Jeanette Johnsen
Herregårdsmuseet inviterer til »Jagten på den kloge kone« fredag den 18. maj i samarbejde med Kildeholm Orienteringsklub. Foto: Jeanette Johnsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagten går på den kloge kone på Selsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagten går på den kloge kone på Selsø
Frederikssund - 15. maj 2018 kl. 18:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag den 18. maj klokken 17-20 byder Herregårdsmuseet Selsø Slot i samarbejde med Kildeholm Orienteringsklub på et historisk orienteringsløb for hele familien på Selsø og i området omkring museet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

»Jagten på den kloge kone« fører deltagerne på en jagt gennem historien i en tid, hvor videnskaben og moderne lægekundskab er ved at overtage for den folketro, der hersker blandt hovedparten af den almindelige befolkning i Danmark.

Året er 1829, og situationen på Selsø er kritisk: Fruen på Selsø, Agathe Scheel-Plessen, ligger i sengen med feber. Hun er en ældre dame, og mange tvivler på, at hun holder meget længere. Kusken skal sendes til apoteket i Frederikssund for at købe medicin, der kan lindre, men tjenestefolkene vil også prøve andre metoder. De vil derfor finde den kloge kone, som ved alt om lægeplanter og har gode råd for det meste. Men hvor er hun? Og kan hun hjælpe fruen, før det er for sent?

Prøv at finde svarene, og undervejs møder deltagerne folk, som de kan spørge om hjælp.

Man behøver ikke løbe, men kan også sagtens gå ruten. Det anbefales dog, at man har praktisk tøj og fodtøj på, da der kan være vådt i området.

Der er et reduceret antal billetter i forsalg til »Jagten på den kloge kone«, som købes på billetto.dk. Det er også muligt at købe i døren på selve aftenen, men her er billetter lidt dyrere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk