15. august 2020
Fra den 23. november kan man oplever  Folk og røvere i Kardemomme By på amatørscenen i Jægerspris. Foto: JAS
gallery icon

Se billedserie

Fra den 23. november kan man oplever Folk og røvere i Kardemomme By på amatørscenen i Jægerspris. Foto: JAS
Foto: Per Blaedel Gottlieb
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: JAS er klar til traditionsrig og folkekær teaterforestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JAS er klar til traditionsrig og folkekær teaterforestilling
Frederikssund - 21. november 2019 kl. 05:50
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra lørdag den 23. november opfører Jægerspris Amatør Scene Folk og røvere i Kardemomme By, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kardemomme er en ganske lille by som ligger så langt borte, at næsten ingen ved, at den eksisterer. Det er en ganske mærkelig by, og der hænder meget der, som ikke hænder andre steder. Der går f.eks. æsler i gaderne, og der kommer også en kamel eller to farende - nu og da. Solen skinner næsten altid, menneskene er lykkelige og har bare deres egne og byens små problemer at tage vare på, lyder det i forfatterens forord.

- Politimesteren er alles gode ånd. Han kan ikke lide at arrestere nogen, og når han går sin vanlige tur gennem byen, hilser han venligt til højre og venstre og passer på at alle har det godt. De eneste, som forstyrrer nattesøvnen i den lille by er de tre røvere Kasper, Jesper og Jonathan, som bor i et højt hus på en ensom slette udenfor Kardemomme By. Der lever de i rod og småskænderi og har deres små næringssorger, som slukkes af og til ved besøg i byen - hos bageren og slagteren og købmand Berg. Som en slags husdyr har røverne en løve. Den er meget flink af en løve at være, men ikke helt til at stole på, lyder det endvidere.

Og som alle ved, ender historien lykkeligt med, at Kasper bliver brandmajor, Jonathan bliver bager og Jesper bliver cirkusdirektør. For selv røvere kan blive fredelige folk, og med tolerance og forskellighed når vi længere.

Forestillingen kan ses lørdag den 23. november klokken 13 og 16, søndag den 24. klokken 13 og 16, lørdag den 30. klokken 13 og 16, søndag den 1. december klokken 16.30, lørdag den 7. klokken 13 og 16 samt søndag den 8. klokken 13 og 16.

Billetter til forestillingen kan købes på www jas-teater.dk. Resterende billetter sælges en time før forestillingen ved indgangen.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?