28. februar 2021
Ægteparret Chelle og Andreas Simonsen fra Slangerup fulgte iværksætterdrømmen og ejer i dag en stribe caféer i Nordsjælland. Fotos: Victor Viemose
gallery icon

Se billedserie

Ægteparret Chelle og Andreas Simonsen fra Slangerup fulgte iværksætterdrømmen og ejer i dag en stribe caféer i Nordsjælland. Fotos: Victor Viemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iværksætterpar på vej med ismejeri og ny café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksætterpar på vej med ismejeri og ny café

Det unge ægtepar, Chelle og Andreas Simonsen fra Slangerup, udvider snart Café Ærligt med et ismejeri og endnu en café. I dette portræt fortæller de to barndomsvenner om vejen fra kaffevogn til café-kæde.

Frederikssund - 26. januar 2021 kl. 12:41
Af Victor Viemose

I en tid, hvor mange restaurant- og café-ejere er truet på deres levebrød, har den nordsjællandske cafékæde Ærligt omvendt travlt med en kommende udvidelse af forretningen. Til marts åbner et ismejeri i caféen i Frederikssund, og 1. april åbner endnu en café - denne gang i Værløse.

Bag Ærligt står et ungt ægtepar fra Slangerup, Chelle og Andreas Simonsen, for hvem iværksætter-eventyret startede i 2018 med den rullende kaffevogn, Doris. Siden er forretningspartneren Joakim Rasmussen kommet med ombord, og Ærligt har nu caféer i Birkerød, Slangerup, Frederikssund og altså snart også Værløse, hvor Chelle er fra.

Lokalavisen Frederikssund møder iværksætter-parret en torsdag formiddag i caféen på havnen i Frederikssund, hvor take-away-gæster står i kø for kaffe, frokost eller lidt sødt til ganen. I den midterste glasmontre er fastelavnsbollerne kommet frem. Café Ærligt byder på hele otte forskellige varianter.

Dagens omdrejningspunkt er dog bananbrødet, der kun er at finde i butikken om torsdagen, og som der kun laves 70 styks af. I ét af baglokalerne er Andreas Simonsen i gang med at male det, der skal blive til et kontor. I det andet står de lune bananbrød linet op, og det er også her, at ismejeriet efter planen skal stå klar til marts.

Arbejdet med at udvikle de forskellige smage til isen er i fuld gang, og flere signaturis er på plads.

"Joakim har fået Jokkemint, og vores datter får en hindbæris, der kommer til at hedde Sommerdrøm. Vi prøver som altid at lave noget, der er skævt og lavet fra bunden," siger Chelle Simonsen om det kommende iseventyr.

Parret håber, at foråret vil byde på mere lempelige corona-restriktioner. Selvom der er kø til at hente takeaway hos Ærligt, så kan det ikke erstatte en normal cafédrift.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at vi ikke er så glade, når Mette Frederiksen indkalder til pressemøde. Som regel betyder det et dyk i salget og omsætningen, og i sidste ende er det Andreas, Joakim og mig, der betaler," siger Chelle Simonsen.

Iværksætterne er dog vant til at leve af havregrød, tilføjer Andreas Simonsen. Det var nemlig sådan, det hele startede i 2018.

Barndomsvenner

Chelle og Andreas' relation går dog en del længere tilbage. De to har kendt hinanden siden 7. klasse i folkeskolen i Farum. Det var en tid, hvor Evisu- og Miss Sixty-bukser var højeste mode, og hvor drengenes hår gerne skulle indeholde rigelige mængder voks og stritte lige op i luften.

"Andreas gik i klassen over mig, og jeg kan huske, at jeg synes, han havde en flot scooter," siger Chelle Simonsen og griner.

Et nært venskab blomstrede og blev sidenhen til et kærlighedsforhold. Andreas uddannede sig til mekaniker, og som barista på Baresso i Værløse spirede drømmen om en dag at eje en café hos Chelle.

"Jeg har altid vidst, at jeg ikke ville finde mig til rette i et klassisk 8-16-kontorjob. Jeg ville gerne kunne strukturere min egen arbejdsdag," siger Chelle, inden Andreas tilføjer:

"Og vi vidste ret tidligt, at vi gerne ville have børn, hvilket passer dårligt sammen med at være bundet til en kontorstol i otte timer. Vi ville gerne have en mere fleksibel hverdag,"

I dag har parret tre børn på seks, fem og to år. I de første år gik Chelle hjemme, mens Andreas arbejdede. Da Chelles barsel med parrets yngste barn, Skipper, lakkede mod enden på en sommerferie i Jylland, var det, at idéen til en kaffevogn kom på banen.

"Vi solgte alt, hvad vi havde af designermøbler og dyre ting, blandt andet en Arne Jacobsen-stol og et Royal Copenhagen-stel, for at få råd til kaffevognen," fortæller Chelle Simonsen.

"Ja, vi spiste nærmest på gulvet i den efterfølgende periode. Vi solgte stort set alle vores møbler," supplerer Andreas.

Resultatet var Simonsen Coffee Truck, som fik sin debut på Hillerød Julemarked en novemberdag 2018. Derfra gik det stærkt.

"Chelle er en haj til sociale medier, og det er stadigvæk én af vores helt store styrker," siger Andreas Simonsen.

På sin personlige Instagram-profil havde Chelle Simonsen opbygget en stor følgerskare, som havde fulgt med i hendes liv som mor til små børn, og det gav et godt grundlag for at opbygge en følgerskare til kaffevognen. I dag har Ærligt knap 6000 følgere på Instagram og knap 5000 følgere på Facebook.

Året efter fulgte den første café i Kongensgade i hjembyen Slangerup i et lokale, der tidligere havde huset en tømrervirksomhed, og som Chelle længe havde ment var oplagt til at åbne en café.

"En dag kørte vi forbi, og der var et til-leje-skilt i vinduet. Jeg ville notere nummeret på udlejeren, men Andreas sagde klart nej og kørte videre, siger Chelle Simonsen og griner.

"Men en dag, da jeg var ude at gå, ringede jeg alligevel og bestilte en fremvisning," siger hun og kaster et drilsk blik på ægtemanden.

Ærligt, Særligt, Kærligt

Det skulle vise sig at være en god beslutning, erkender Andreas, der kom med på idéen, da han så lokalet.

"Caféen i Slangerup blev en slags legeplads i forstaden for os, hvor vi kunne prøve vores koncept af. Huslejen var lav nok til, at vi ikke behøvede det samme flow af gæster, som hvis vi var åbnet i en stor by," siger Andreas Simonsen.

Konceptet blev Ærligt. Et navn, som afspejler et fokus på økologi og gode råvarer uden 'quick fixes.' Og sådan bliver det ved med at være, selvom Ærligt nu er en cafékæde, forsikrer iværksætterparret.

Ærligt tæller i dag 50 ansatte, og senest er en teamleder for afdelingerne i Birkerød og Værløse blevet ansat. Men der er stadig rigeligt at se til med tre børn i hjemmeskole og en virksomhed i udvikling.

"Helt lavpraktisk har vi gjort det sådan, at vi har én børnetelefon og én arbejdstelefon, og så kører vi ellers med holdskifte, sådan så den ene har Ærligt-tjansen og den anden har børne-tjansen. Og det fungerer," fortæller Chelle Simonsen.

Det er dog ikke uden ofre at leve livet som både iværksættere og børnefamilie. Venner og familie må nogle gange komme i anden række.

"Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har været til en familiefødselsdag begge to samtidig, Og vi kunne da også godt tænke os at få lidt mere i løn på et tidspunkt," siger Chelle Simonsen og griner. Indtil videre er det meste af overskuddet blevet geninvesteret i at udvide forretningen.

"Vi lægger rigtigt mange timer i Café Ærligt og vi lever for en klejne, men vi er glade og lykkelige. Det er rejsen, ikke destinationen, det handler om, og vi har aldrig fortrudt, at vi har kastet os ud i det. Tværtimod," siger Chelle Simonsen.

Andreas Simonsen stemmer i, og opfordrer alle, der går rundt med en iværksætter i maven til at prøve det af.

"Der er mange af vores venner, der siger, at de misunder os at være selvstændige, men at de ikke selv ville turde tage springet. Til det kan jeg kun sige: Spring ud i det. Man lever kun én gang, og hellere fortryde noget, man gjorde, end noget, man ikke gjorde," siger han.

1382458
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?