23. juli 2018
Susanne Bettina Jørgensen.
Susanne Bettina Jørgensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad er god standard for skoletoiletter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad er god standard for skoletoiletter
Frederikssund - 05. september 2017 kl. 13:23
Af Byrådsmedlem (S) og Næstformand i Uddannelsesudvalget Susanne Bettina Jørgensen, Magnoliavej 20, 3630 Jægerspris, skriver
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Frederikssund: Trivselsundersøgelserne for eleverne i vores kommune har år efter år vist, at flere elever ikke kommer på toilettet i løbet af en hel skoledag. Det er selvfølgelig ikke et vilkår, socialdemokraterne kan acceptere, og derfor har jeg bedt forvaltningen om at beskrive nærmere, hvordan toiletforholdene egentlig er. Der er cirka 800 toiletter på skolerne, og de elever, der ikke bruger dem, udtrykker, at det ikke er rart at gå ind på dem, at de er grimme, ulækre og lugter.

Skoletoiletterne har forskellig standard. Mange er lyse og pæne, en del er ældre og mørke og enkelte er nedslidte og har været udsat for hærværk.

Rengøringsstandarden er fin indtil klokken 11, hvorefter der mange steder flyder med toiletpapir og andet. Det er medvirkende til at toiletterne virker »uhumske«.

Der er forskellige måder, hvorpå vi kan løse toiletudfordringerne, så eleverne ikke går og holder sig en hel skoledag. A) der kan etableres ekstra rengøring på skoletoiletterne (det koster cirka 0,5 millioner kroner), B) de toiletter, der er helt nedslidte og ødelagt af hærværk, skal istandsættes (det koster cirka 350.000 kroner) og C) en generel opfriskning og opdatering af alle skoletoiletter kan prioriteres (det koster cirka 9,6 millioner kroner).

Socialdemokraterne vil gerne gøre en indsats på dette område, og vil i forbindelse med de igangværende budgetforhandlinger se på mulighederne. Men selvfølgelig er det ikke gjort alene med ekstra rengøring og renovering. Vi skal også have en indsats for elevernes adfærd, så alle rydder op efter sig selv i forbindelse med toiletbesøg. Her må forældrene mere på banen og pædagoger og lærere vil helt sikkert gerne bistå.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk