21. marts 2019
Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) tvivler på, at en stormflods sluse ved Kronprins Frederiks Bro kan blive til noget og vil nu vil indkalde kommunerne langs Isefjorden og Roskilde Fjord til et møde om muligheden for fælles løsninger. Foto: Lars Skov
Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) tvivler på, at en stormflods sluse ved Kronprins Frederiks Bro kan blive til noget og vil nu vil indkalde kommunerne langs Isefjorden og Roskilde Fjord til et møde om muligheden for fælles løsninger. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huse skal beskyttes mod stormflod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huse skal beskyttes mod stormflod
Frederikssund - 25. september 2018 kl. 05:11
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her fem år efter, at stormen Bodil fik fjordvand til at trænge ind i mere end 500 huse i Frederikssund Kommune, står mange kyststrækninger fortsat ubeskyttede, blandt andet fordi det tager lang tid at gennemføre høringer og indhente tilladelser til digeprojekter, selv hvis grundejerne er enige.

Men det lader også vente på sig med fremskridt i arbejdet på at få statslige eller regionale løsninger op at stå for at sikre større områder imod oversvømmelser. Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) tvivler på, at det bliver til noget med et regionalt sluse-projekt ved Kronprins Frederiks Bro, som der ellers har været arbejdet med siden 2014. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der mangler nemlig opbakning til projektet, der koster 130 millioner kroner i 2014-priser, navnlig i form af tilsagn fra staten om at bidrage økonomisk, forklarer John Schmidt Andersen, som også henviser til, at der ikke har været holdt møder om sagen i det seneste års tid, og at Roskilde og Egedal arbejder på at kystbeskytte Jyllinge Nordmark og Tangbjerg.

- Vi går stadig og håber på et eller andet, for totalt set vil en sluse være den billigste løsning for alle parter. Men vi må også erkende, at tiden går, og vi må spørge os selv, om ikke det er bedre bare at komme i gang med lokale diger for at sikre borgernes ejendomme, siger borgmesteren, der nu vil indkalde den store kreds af kommuner langs Roskilde Fjord og Isefjorden for at finde ud af, om der er mulighed for at finde sammen om fælles projekter.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag den 25. september 2018.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede