9. marts 2021
Kirsten Banke med Alma, Lisbeth Ankjær med Felix, Birthe Refsbech med Fie, som fremover altid er i snor, når de begiver sig ud på stien mellem Kalvøvej og Stationsparken. Foto: BM
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Banke med Alma, Lisbeth Ankjær med Felix, Birthe Refsbech med Fie, som fremover altid er i snor, når de begiver sig ud på stien mellem Kalvøvej og Stationsparken. Foto: BM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hundeejere i chok: 'Vil nogen forgifte vores hunde ?'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hundeejere i chok: 'Vil nogen forgifte vores hunde ?'

Tre hundeejere fra Frederikssund advarer nu andre mod at slippe deres firbenede venner løs i området ved stien, der forbinder Kalvøvej med Stationsparken. Her ligger der ofte kødaffald, og spiser hundene det, bliver de syge

Frederikssund - 22. januar 2021 kl. 14:17
Af Birgitte Masson

Blandingshunden Fie kunne tilsyneladende ikke modstå synet af noget fersk kylling, som var smidt i buskadset ved stien, der forbinder Kalvøvej med Stationsparken i Frederikssund.

Men følgerne, efter at have spist kyllingekødet, havde den nok været foruden. Det fortæller Fies ejer Birthe Refsbech, som efterfølgende oplevede, at hendes firbenede ven var syg i 14 dage med diarré og sløjhed.

"Det var lykkedes Fie at spise kyllingekødet, inden jeg nåede at reagere, og hun blev virkelig syg af det," fortæller Birthe Refsbech, som sammen med naboerne Lisbeth Ankjær og Kirsten Banke ofte lufter deres små hunde på stien bag boldbanerne på Kalvøen.

Men i dag er de blevet meget opmærksomme på, at hundene ikke får spist noget mad, som er smidt på jorden. For ifølge de tre hundeejere ligger der ofte kød i et buskads ved stien, og det undrer dem meget.

Ser mærkeligt ud

"Vi er naturligvis bange for, at der går en person rundt, som forsøger at forgifte hundene, som bliver luftet i området. Det ser meget mærkeligt ud, at der ligger noget mad på den måde. Det ligner ikke gamle rester, for maden ser frisk ud, og vi kan se, at der jævnligt bliver smidt noget nyt kød ind i buskadset," siger Lisbeth Ankjær.

Hun fortæller, at hun og de andre hundeejere har tænkt på, om det kan skyldes det modsatte, nemlig at en person anbringer kød i buskadset, fordi vedkommende vil være god ved hundene. Det har hun dog noget sværere ved at tro.

"I sidste uge lå der en hel masse røde pølser, dagen efter var det grillpølser, man havde smidt ind under buskene. Stien er lidt øde, alligevel bliver der med jævne mellemrum smidt frisk kød ud," hun peger på en tom bakke i buskadset:

"I går lå der noget hakket oksekød, det er nok det, som har været i den der plastikbakke," siger Lisbeth Ankjær, og peger ind mellem buskene.

'Kødmysteriet'

Hun gætter på, at 'kødmysteriet' efterhånden har stået på i et par måneder. At de tre kvinder først nu tager bladet fra munden skyldes, at de efterhånden synes, det virker for mærkeligt. Og de er ikke i tvivl om, at det var det, som gjorde Fie syg. Derfor vil de gerne advare andre hundeejere mod at slippe deres hunde løs i området.

Da Lokalavisen møder de tre kvinder og deres hunde, løber Fie glad og fornøjet rundt mellem gravhunden Alma og den hvide westie Felix.

I dag er hun frisk, men den lange line forbliver på. For hverken Birthe Refsbech, Lisbeth Ankjær eller Kirsten Banke vil risikere, at deres hunde bliver syge af madforgiftning, eller i værste fald dør af det.

1382458
Er det en god idé at udnævne politikere til ambassadører?