24. januar 2021
Nordsjællands Politi rykkede torsdag til Møllekrogen og Selsø ved Skibby for at søge efter den forsvundne og formodede dræbte Maria From Jakobsen. Foto: Maj-Britt Holm
gallery icon

Se billedserie

Nordsjællands Politi rykkede torsdag til Møllekrogen og Selsø ved Skibby for at søge efter den forsvundne og formodede dræbte Maria From Jakobsen. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her søger dykkere og lighunde efter Maria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her søger dykkere og lighunde efter Maria
Frederikssund - 26. november 2020 kl. 20:07
Af Maj-Britt Holm

Nordsjællands Politi fortsætter sin storstilede eftersøgning efter den forsvundne Maria From Jakobsen, der blev meldt savnet fra sit hjem i Frederikssund for en måned siden.

arrow Læs også: Politi afspærrer område

Eftersøgningen blev torsdag rykket fra Færgelunden ved Jægerspris til Møllekrogen ved Skibby, hvor Selsø Sø munder ud i Roskilde Fjord. Her satte politiet gummibåde med dykkere og lighunde i vandet for at lede efter spor fra den 43-årige kvinde, som en 44-årig mand er blevet varetægtsfængslet for at have dræbt. Han nægter sig skyldig.

- Vi er i gang med en metodisk eftersøgning først og fremmest i nærområdet. Vi er ved Selsø Sø, hvor vi får hjælp af dykkere og hunde, så vi kan eftersøge på vandet, som vi ville have gjort det på landjorden, bare lidt mere i dybden, fortæller vicepolitiinspektør Lau Lauritzen, der leder efterforskningen.

I den såkaldte ubådssag i 2017 fik politiet hjælp fra svenske specialtrænede lighunde til at lede efter den forsvundne journalist Kim Wall til vands. Siden har Danmark trænet egne hunde, og Nordsjællands Politi har lånt to til at søge efter Maria.

- Vi får stadig mange tip ind fra folk, og vi vil fortsat gerne høre fra folk, der har set noget mistænkeligt i perioden fra den 25. oktober til den 5. november, enten i relation til de to køretøjer og en trailer, vi har sikret i sagen, eller til Marias forsvinding, siger efterforskningslederen, som fortæller, at politiet har nedsat en tipcentral til at tage imod oplysninger fra borgerne på telefon 114.

Politiet efterforsker desuden forhold omkring den mistænkte 44-årige, hvis fængsling udløber i næste uge. Lau Lauritzen henviser til, at der er lukkede døre i sagen, og at han holder de tekniske spor tæt ind til kroppen.

arrow Sigtet i retten for Maria-drab: Tavshed om beviser og forklaringer
30. november 2020 kl. 14:03 Opdateret: kl. 14:03
arrow Maria-drab: 44-årig fortsat fængslet
27. november 2020 kl. 17:27 Opdateret: kl. 18:03
arrow Sagen uden lig: Dykkere bjærger genstand i Roskilde Fjord
26. november 2020 kl. 14:30 Opdateret: kl. 14:30
1382458
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?