15. april 2021
I januar overtog Helena Thomassen Rørbæk Dyreklinik i Lille Rørbæk. Foto: Ea Lykke Schausen
gallery icon

Se billedserie

I januar overtog Helena Thomassen Rørbæk Dyreklinik i Lille Rørbæk. Foto: Ea Lykke Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Helena siger farvel til storbyen: Har overtaget dyreklinik på landet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helena siger farvel til storbyen: Har overtaget dyreklinik på landet

For 40 år siden etablerede Erik og Bente Nielsen Rørbæk Dyreklinik. Nu har dyrlæge Helena Thomassen overtaget klinikken på grænsen mellem Egedal og Frederikssund Kommune.

Frederikssund - 03. april 2021 kl. 08:06
Af Ea Lykke Schausen

På de grønne marker går hestene rundt og nipper til det friske græs. Fra en skyfri himmel skinner solen ned på det lille, hvide hus midt på Lille Rørbækvej i Rørbæk, der de sidste mere end 40 år har huset den lokale dyreklinik, Rørbæk Dyreklinik.

I den ene længe står Mie Petersen, Johanne Holm og Helena Thomassen som altid klar til at tage imod og hjælpe hunde og katte fra nær og fjern. I den anden er der ikke andet en byggestøv og oprevne gulvbrædder.

Kun solens stråler oplyser renoveringsprojektet, der har efterladt gulvet som ét stort rod mellem træ, isolering og støv. Det er tydeligt at se, at den lille dyreklinik er under forandring.

Mens klinikken kører videre i den ene længe, er den anden længe godt på vej til at skulle huse stedets nye ejer. Helena Thomassen har nemlig overtaget klinikken per 1. januar 2021, og med det følger et ryk fra Valby til Lille Rørbæk, fortæller hun.

"Det føltes som det helt rigtige. Både at overtage stedet, og at flytte her til," fortæller den nye klinikejer.

Alt ved det gamle

Lige nu bor Helena Thomassen sammen med sin kæreste, Jacob, datteren Camille på halvandet år og hunden Anton i Valby.

Men planerne har siden sommeren 2020 været, at den lille familie en dag skulle rykke fra storbyen til Lille Rørbæk.

Under Helenas barsel blev hun nemlig enig med stifterne af dyreklinikken, Bente og Erik Nielsen, om, at faklen skulle ovverrækkes ved årsskiftet. Og mens Helena Thomassen helt klart har mærket, at jobbet nu indeholder mere papirarbejde, så føles alt stadig næsten som før, fortæller hun.

"Jeg synes faktisk ikke, der er den store forskel. Bente kommer stadig et par dage om ugen, og ellers så kører Mie, Johanne og jeg stedet, som det har kørt, siden jeg startede i 2015," fortæller hun.

Og netop dét, at stedet er det samme, også selvom ejeren er en anden, har været utrolig vigtigt for Helena Thomassen. Hun har ingen ønsker om at ændre på noget - tværtimod ser hun det som sin opgave at bevare stedet, præcis som det har været, al den tid hun selv har arbejdet der.

"Det, jeg elsker ved vores klinik, det er netop, at vi er en lille landlig klinik, hvor der er tid til hygge og snak. Og det vil vi blive ved med," fortæller hun.

Søger nye folk

På klinikken har de aldrig haft ansat andet personale end dyrlæger. Og det er planen at fortsætte på denne måde, for det er netop en af de vigtige årsager til, at dyrlægerne på stedet er så nede på jorden, som de er, mener Helena Thomassen.

"Vi gør alt selv. Vi laver operationerne, men det er også os, der tager telefonerne, fejer gulvene og ordner afføringsprøverne. Og derfor er vi også nødt til at afsætte tid til alle de her ting, og ikke bare ræse fra operation til operation," fortæller klinikejeren og uddyber:

"Og det er netop derfor, vi har tiden til at have fokus på hyggen. Og det er det, jeg rigtig godt kan lide ved stedet her."

For at blive ved med at have tid nok, efter Erik Nielsen er gået på pension og Bente Nielsen er gået på deltid, er stedet dog på udkig efter endnu en dyrlæge. Men hellere finde den rette, end den første, understreger Helena Thomassen:

"Vi er jo et team, og selvom jeg måske er ejer nu, så er det vigtigt for mig, at det her fungerer som et samspil. Og derfor er det også rigtig vigtigt, at den nye medarbejder bliver en del af os og passer ind."

Fra københavner til landdyrlæge

Mens stedet i 2018 frasolgte udstyret til at håndtere større dyr som heste og køer, er planen, at stedet, så længe Helena står bag roret, stadig skal tage imod mindre husdyr med brug for lægehjælp. De store udvidelser er der ingen planer om, fortæller hun.

"Jeg synes, det fungerer rigtig godt, som det kører nu, og jeg synes, det virker som om, vores kunder er rigtig tilfredse.," siger hun og uddyber, at mens de har en god håndfuld faste patienter, er der altid plads til flere.

Uanset hvad fremtiden bliver for klinikken i det hvide hus i Lille Rørbæk, så bliver det med Helena Thomassen bag roret i mange år endnu, hvis det står til Helena selv.

"Jeg købte stedet, fordi det føles rigtigt. Min datter elsker landlivet, og min kæreste er selv fra en lille by i Jylland. Jeg selv er fra Valby, men jeg glæder mig så meget til livet her i Lille Rørbæk. Og det er ikke en ting, vi gør for et par år. Jeg er kommet for at blive," konkluderer hun.

1382458
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?