13. juni 2021
Swingsisters med Birgitta Sigvardt (i blå frakke i midten) på vej ud i det blå. Traveturene har gjort noget, som gymnastikken ikke har kunnet gøre. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Swingsisters med Birgitta Sigvardt (i blå frakke i midten) på vej ud i det blå. Traveturene har gjort noget, som gymnastikken ikke har kunnet gøre. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnaster fandt uventet lyspunkt i corona-lockdown

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Gymnaster fandt uventet lyspunkt i corona-lockdown
Frederikssund - 06. maj 2021 kl. 19:13
Af Henrik Helmer Petersen

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det kan gymnaster skrive under på. De kunne ikke dyrke gymnastik mange coronamåneder. I stedet er de mødtes på en ny måde, og det har givet en uventet gevinst.

Har man de forgangne måneder set en gruppe voksne kvinder spadsere raskt og rytmisk omkring i Frederikssund og omegn, er det med en vis sandsynlighed medlemmer af Frederikssund Gymnastikforenings kvindehold Swingsisters, man har set.

I januar i år begyndte gymnastikholdets kvinder at gå ture sammen på mandage og torsdage, og som restriktionen påbød kun fem ad gangen til en start. På den måde måtte gymnastikholdets medlemmer dele sig op - og det enkelte medlem kunne kun gå med én gang hver fjortende dag.

To gange om ugen

Så blev forsamlingsloftet hævet til ti, og det blev muligt for de enkelte medlemmer af Swingsisters at gå med oftere. Så blev forsamlingsloftet 25, og nu er det 50, og nu går flertallet med såvel på mandagsturene som på torsdagsturene.

Det fortæller Birgitta Sigvardt, der er sekretær i bestyrelsen for Frederikssund Gymnastikforening.

Lidt overraskende er, at spadsereturene har givet en uventet gevinst.

Kender hinanden bedre

- Jeg har trænet med holdet i 30 år, og mange på holdet har trænet med i mange år. Når man træner, snakker man ikke meget sammen. På gåturene har vi snakket sammen på kryds og tværs, og vores kendskab til hinanden og vores sammehold er blevet både større og stærkere. Det har været rigtig dejligt, beretter Birgitta Sigvardt med et smil.

Hun nævner, at flere medlemmer af Swingsisters bor alene, og at for dem har det været ekstra livsbekræftende at komme ud og møde andre mennesker på gåture under coronanedlukningen.

Tæpper binder sammen

Medlemmer af Swingsisters har også strikket små lapper, der er syet sammen til tæpper. Det har også bundet medlemmerne sammen, og tæppernes skal doneres til værdigt trængende.

Birgitta Sigvardt beretter, at andre hold i Frederikssund Gymnastikforening tilsvarende har mødtes de forgange måneder i takt med, at lempelse af restriktioner og forsamlingsloft har gjort det muligt.

Stavgang i gang

Stavgangsholdet har mødtes og gået ture i mindre eller større grupper alt efter forsamlingsforbuddet. De fortsætter hele sommeren.

»Gymnastik for dig« har gået ture, og så er holdet startet på udendørs træning til stor glæde for medlemmerne.

To springhold startede udendørs træning, så snart det blev tilladt. De laver styrketræning og springer på trampolin.

»Krolf-holdet« startede lige så snart, det var muligt, og de mødes et par gange om ugen ved Frederikssund Hallen

Fitness online

»Fitness« har livestreamet tre gange om ugen under hele nedlukningen, og tirsdagsholdet har nu startet udendørstræning.

Generelt har det været at svært år for Frederikssund Gymnastikforening.

Foreningen afslutter traditionen tro hver sæson med en stor forårsopvisning, men den har foreningen måttet aflyse såvel i 2020 som i 2021.

Mistede Italien

- I Swingsisters plejer vi at rejse ud og lave opvisning hvert år. Vi skulle have været til Italien i 2020, men det kom vi ikke.

- Der er generelt en masse gymnastik, foreningen ikke har kunnet afholde. Stort set alt har været lukket ned flere måneder undervejs.

200 færre medlemmer

Foreningens medlemstal er derfor også faldet et par hundrede fra omkring 800 til omkring 600.

- Hvad vi eventuelt har haft af tab af medlemmer, ser vi først, når den nye sæson begynder i september. Vores håb er, at vi så igen når op i nærheden af 800 medlemmer, siger Birgitta Sigvardt.

Hun og foreningen sætter deres lid til, at gymnastikken igen kan blomstre i Frederikssund Gymnastikforening den kommende sæson. Det tror de på.

1382458
Hvor langt tror du Danmark når ved EM