24. oktober 2021
Frivillighuset holder stor genåbningsfest på Lu
Frivillighuset holder stor genåbningsfest på Lu
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Grand opening« af Frivillighuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Grand opening« af Frivillighuset
Frederikssund - 16. september 2021 kl. 16:00
Af Maj-Britt Holm

Fredag den 17. september er der stor fest for Frivillighedshuset, der fejrer sin flytning til nye lokaler på Lundevej 7 i Frederikssund, sit 10 års jubilæum med forsinkelse og Frivillig Fredag i tidsrummet klokken 14-16.

Det sker efter lang tids coronanedlukning, hvor de frivillige fra foreninger, der yder frivilligt socialt arbejde, ikke har haft mulighed for at tage imod i deres vagter i huset.

Frederikssund Kommune åbnede Frivillighuset i begyndelsen af 2011 i Østergade 3. Nu er de lokaler blevet til kommunekontorer, og de frivillige blev sidste år rykket til det røde hus på Lundevej 7, hvor huset er blevet fuldstændig ombygget indendørs, og de har fået langt mere og bedre plads til møder, foredrag og aktiviteter.

- Vi er flyttet fra et lille sted til et lidt større med bedre muligheder for at være flere sammen. Før havde vi et lokale, hvor vi højst kunne være 20 personer i det store lokale, hvor der stod en pæl, og vi sad tæt. Nu har vi lokaler, hvor der kan være 10, 15 eller 30 personer, og vi kan lukke en foldevæg op, så vi kan være op til 40 til et foredrag. Det har vi i hvert fald tænkt os at satse på i Diabetesforeningen, hvor jeg kommer fra, siger Bente Schousboe, som har været bestyrelsesformand for Frivillighuset siden efteråret 2011, hvor hun afløste Erling Løfberg.

Bestyrelsesformanden var i starten bekymret for, om flytningen til en mindre central placering i byen ville få folk til at overse Frivillighuset. Men nu har hun fået et mere positivt syn på den nye adresse.

- Der er en pæn trafik på Lundevej, og vi har et lægehus overfor, konstaterer Bente Schousboe.

Ved åbningsfesten vil gæsterne blive modtaget af Slangerup Vægterkorps, og der vil være velkomst og taler af Bente Schousboe, borgmester John Schmidt Andersen (V) og formand for Social og Sundhedsudvalget Susanne Bettina Jørgensen (S), mens musikeren Stefan Rasmussen vil underholde.

På dagen afholdes desuden Frivillig Fredag, hvor de frivillige bliver hyldet. Her er 95 personer tilmeldt fra omkring 20 foreninger.

- Det er flere, end vi havde regnet med, fastslår Bente Schousboe.

maj

1382458
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?