12. august 2020
Watertubes lagt ud i december 2016 ved havnen i Frederikssund
Watertubes lagt ud i december 2016 ved havnen i Frederikssund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gør klar til forhøjet vandstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gør klar til forhøjet vandstand
Opdateret 13. januar 2019 kl. 15:55
Frederikssund - 13. januar 2019 kl. 14:38
Af Jesper Sabroe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DMI varsel om forhøjet vandstand på mellem 1,1 og 1,45 meter langs Nordsjællands kyst, Isefjorden og Roskilde Fjord. Varslet gælder fra mandag klokken 12 og frem til tirsdag morgen og er et kategori varsel 2 - Farligt Vejr. DMI varsler, at man skal være forberedt på, at hård vind kombineret med forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser og betydelig skade på klitter, diger, havne og bygninger. Offentligheden rådes til at undgå at rejse og opholde sig i truede kystområder.

arrow Læs også: Forhøjet vandstand: Her bliver det værst

I Frederikssund har varslet betydet, at kommunens krisestab søndag formiddag iværksatte forhøjet beredskab for at forberede udsatte steder på vandet,

Allerede lørdag eftermiddag bestilte beredskabet levering af watertubes, så de lå klar flere steder i kommunen, og det er nu besluttet at flere af dem skal udlægges, lige som der etableres fem depoter for sandsække i kommunen.

Frederiksborg Brand og Redning begyndte søndag eftermiddag at udlægge watertubes ved Kignæshallen i Jægerspris og ved J. F. Willumsensvej og Færgevej i Frederikssund.

Der udlægges i første omgang ikke watertubes langs Strandvej og på havnen i Frederikssund samt i Hyllingeriis, men ændres varslet til en vandstand over 150 cm, så genovervejes denne beslutning.

Med den varslede vandstand kan man, at der bliver brug for at udlægge sandsække i en række områder i kommunen. Det drejer sig blandt andet om Skyllebakke Havn, Færgevej og sidevejene Borgervænget og Harevej i Frederikssund. I Hornsherred er der risiko for oversvømmelse af udsatte ejendomme på Tørslev Hage, i Kulhuse, i Dalby Huse og på Over Draaby Strand.

Beredskabet har derfor oprettet depoter med sandsække seks steder i kommunen. Man kan se et kort over depoter på Frederikssund kommunes hjemmeside. I alt opretter Vej og Park depoter med ialt 12.000 sandsække.

Med den forventede vandstand på op til 145 cm over dagligt vande, forventes Kronprins Frederiks Bro at være farbar for bilister, men ikke for fodgængere og cyklister, der fra mandag ved frokosttid opfordres til at finde alternativ transportform for at passere broen.

Allerede fra søndag eftermiddag vil cykelsti og fortov på broen være spærret på Frederikssund-siden af den udlagte watertube.

arrow På den sikre side
14. januar 2019 kl. 10:01 Opdateret: kl. 14:24
arrow DMI advarer: Nu stiger vandet igen
14. januar 2019 kl. 09:05 Opdateret: kl. 11:04
arrow Kraftig blæst og kulde kan udfordre morgentrafikanter
14. januar 2019 kl. 07:20 Opdateret: kl. 07:22
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?