20. september 2021
Genvalg til bestyrelse for betalingsbro fik debatten i gang. Foto: Allan Nørregaard
Genvalg til bestyrelse for betalingsbro fik debatten i gang. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Genvalg til brobestyrelse gik ikke glat igennem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Genvalg til brobestyrelse gik ikke glat igennem
Opdateret 01. februar 2021 kl. 09:09
Frederikssund - 01. februar 2021 kl. 09:07
Af Henrik Helmer Petersen

På byrådsmødet i Frederikssund onsdag aften skulle politikerne vælge to byrådsmedlemmer til bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund. Borgmester John Schmidt Andersen (V) og Tina Tving Stauning (S) var indstillet til genvalg til de to bestyrelsesposter. De to er allerede medlemmer af bestyrelsen for betalingsbroen mellem Hornsherred og Frederikssund, og det var ikke dem, men broen som betalingsbro, debatten på byrådsmødet kom til at handle om.

Kenneth Jensen (S) er kendt som arg modstander af, at det koster penge at køre over Kronprinsesse Marys Bro, og han bekendtgjorde som det første, at han ikke kunne stemme for, at John Schmidt Andersen og Tina Tving Stauning blev genvalgt som bestyrelsesmedlemmer af Fjordforbindelsen Frederikssund.

- Det er der ikke noget personligt i. Det handler om, at bestyrelsens eneste opgave er at arbejde for, at broen bliver finansieret via brugerbetaling. Det handler altså som bestyrelse udelukkende om at kradse penge ind. Det kan jeg som modstander af broen som betalingsbro ikke støtte ved at stemme på John og Tina som bestyrelsesmedlemmer, sagde han.

Det fik debatten i gang.

Alle imod betaling

John Schmidt Andersen slog fast, at han også er modstander af, at det koster penge at køre over broen. Samme holdning gav øvrige byrådsmedlemmer også udtryk for.

Der er ingen i Frederikssund Byråd, der er tilhænger af, at Kronprinsesse Marys Bro er betalingsbro.

- Det er jeg heller ikke, sagde Ole Søbæk (K).

- Men fik vi tilbuddet om at få broen igen, hvis vi igen sagde ja til den som betalingsbro, ville jeg stemme ja til det. Jeg synes, det er godt, vi har broen, sagde han.

Poster en fordel

Inge Messerschmidt (DF) nævnte, at det kan være en fordel, at John Schmidt Andersen og Tina Tving Stauning som modstandere af broen som betalingsbro er medlemmer af Fjordforbindelsens bestyrelse.

- Så kan de måske arbejde internt i bestyrelsen for at få fjernet brugerbetalingen, mente hun og sagde også:

- Jeg savner tilbagemelding på, hvad man taler om i bestyrelsen. Om I altid er enige, eller om der er sværdslag, når I taler om betalingen, antallet af biler, eventuel prisstigning og eventuelle chikaner ved den gamle bro.

Til det svarede John Schmidt Andersen, at han gerne afrapporterer, hvad de taler om på bestyrelsesmøderne i Fjordforbindelsen Frederikssund.

Stemte imod

Pelle Andersen-Harild fra Enhedslisten kaldte de to bestyrelsesposter som »gode solide fede ben«.

- Andet er det vel ikke. Derfor kan jeg ikke stemme for valg af John Schmidt Andersen og Tina Tving Stauning til bestyrelsen, fastslog han.

John Schmidt Andersen og Tina Tving Stauning blev genvalgt til bestyrelsen med 21 stemmer for. 2 stemte imod. Det var Kenneth Jensen og Pelle Andersen-Harild.

1382458
Synes du, at kommunen er der for dig?