18. marts 2019
Karen Fuhr (t.v.) og Mette Rønne er blandt de godt 20 frivillige i Havelauget, som blandt andet plejer havens smukke blomsterbed. Foto: Casper Suk Thorlacius
gallery icon

Se billedserie

Karen Fuhr (t.v.) og Mette Rønne er blandt de godt 20 frivillige i Havelauget, som blandt andet plejer havens smukke blomsterbed. Foto: Casper Suk Thorlacius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige haveelskere søger flere venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige haveelskere søger flere venner
Frederikssund - 10. juli 2018 kl. 05:43
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver torsdag fra marts og frem til november mødes godt 20 frivillige i haven ved Frederikssund Museum, Færgegården, hvor de bidrager til, at museets have står knivskarpt. Ikke et græsstrå er for langt, og ikke så meget som én enkelt tidsel er at finde i de smukke blomsterbed, når de frivillige har været i gang med lugejern og grensaks, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Men hvis museets have fortsat skal tage sig så nydelig ud, som tilfældet er i dag, skal der gerne snart flere nye kræfter på banen.

- Nogle af os er måske ved at være for gamle, andre er syge. Derfor kan vi virkelig godt bruge nogle flere frivillige til at hjælpe med arbejdet, siger Mette Rønne, der er medlem af havelauget, og tilføjer:

- Man behøver ikke have grønne fingre for at være med. Der er altid opgaver nok at tage fat på, og der er noget, som alle kan være med til. Og hvis man ikke er frisk på at gå i haven, så kan vi altid bruge en, der laver kaffe, eller kommer med en kage, siger Mette Rønne.

Deltagerne mødes hver torsdag klokken 10-12, hvor opgaverne fordeles.

- Her laver vi en plan for dagen. Hvad skal laves, og hvem gør hvad. De fleste har et ansvarsområde, som de tager sig særligt af, og man begynder ikke på noget, før man har talt med den ansvarlige. Hver brænder jo for sit område, siger Mette Rønne, som fortæller, at havelauget har flere store idéer til, hvad de i fremtiden kunne tænke sig at give sig i kast med, hvis de får flere nye venner at lege med.

Men ind i mellem havearbejdet er der også rig mulighed for at socialisere, for det er også en vigtig del af havelaugets virke.

- Det sociale betyder rigtig meget. Vi tager os jo af hinanden og er opmærksomme på hinandens velbefindende. Hvis der er én, der ikke møder op, så er vi opmærksomme på, om der er noget galt, siger Mette Rønne og tilføjer:

- Men mest af alt hygger vi os i hinandens selskab. Det er altid rart at få en snak og at se, at det man går og arbejder med, vokser, siger Mette Rønne.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede