15. december 2017
Frederikssund Kommune og Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) har indgået nyt samarbejde, der skal skabe bedre fritidsliv for unge med særlige behov. Her ses formand for SUMH Sofie Monggaard Christensen.

 Foto: Irina Boersma
Frederikssund Kommune og Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) har indgået nyt samarbejde, der skal skabe bedre fritidsliv for unge med særlige behov. Her ses formand for SUMH Sofie Monggaard Christensen. Foto: Irina Boersma
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fritidsliv skal være handicapvenligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fritidsliv skal være handicapvenligt
Frederikssund - 21. september 2017 kl. 04:14
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvilke mangler er der ved fritidstilbud for unge med særlige behov, og hvordan man kan forbedre tilbuddene på området? De er nogle af de spørgsmål, som et nyt samarbejde mellem Frederikssund Kommune og Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) skal give gode svar på, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har i forvejen mange engagerede medarbejdere, der gør det godt, men vi har primært mange gode tilbud for voksne i form af for eksempel Vikingerne og Team2010. Nu har vi vurderet, at vi har brug for mere fokus på at støtte de unge, siger formand for Fritidsudvalget, Morten Skovgaard (V).

I SUMH er formand Sofie Monggaard Christensen også godt tilfreds med det nye samarbejde. Hun oplyser, at man desuden arbejder på at udbrede samarbejdet til flere kommuner.

Og det tiltag er en rigtig god idé, hvis man spørger formand for Danske Handicaporganisationer, Thorkild Olesen.

Ifølge ham er det nemlig et område, hvor der gøres alt for lidt i landets kommuner.

- Det er rigtig godt, at Frederikssund Kommune tager ansvar for, at der er et aktivt kultur- og fritidsliv, som inddrager folk med handicap. Der er et stort behov for, at man tænker bredt, når man taler om kultur og fritid. Hvis man som handicappet generelt skal være inkluderet i samfundet, skal man også have mulighed for at bidrage til og være en aktiv del af fritidslivet, siger Thorkild Olesen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk