15. november 2018
Flere end 100 gæster deltog ved søndagens frimærketræf. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Flere end 100 gæster deltog ved søndagens frimærketræf. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frimærker er også historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frimærker er også historie
Frederikssund - 05. februar 2018 kl. 04:45
Af Casper Suk Thorlacius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om Frederikssund Philatelistklubs frimærketræf først åbnede søndag klokken 10, stod de første gæster allerede klar ved Elværket ved 8.30-tiden, og det siger måske noget om, med hvilken passion de mange frimærkesamlere, der søndag var med ved træffet, går til deres hobby med, skriver Frederiksborg Amts Avis.

For det at være frimærkesamler handler om meget mere end blot selve samlingen, lød det søndag fra flere af deltagerne.

- Frimærker rummer også meget historie. Ved et tilfælde fandt jeg for eksempel ud af, at min tipoldefar havde været krigsfange i Tyskland i 1864, og det vidste jeg intet om. Det fandt jeg ud af, da jeg så et frimærke, fra et af hans breve, siger 72-årige Per Strate fra Helsingør, som har været en ivrig frimærkesamler, så længe han kan huske.

Formand for Frederikssund Philatelistklub, Otto Pedersen, var fra dagens begyndelsen travlt optaget med at lave vurderinger af gæsternes frimærkesamlinger.

Indimellem de mange vurderinger havde han dog også lige tid til at sætte et par ord på, hvad der fascinerer ham ved frimærker.

- Nogle gange køber man en stak frimærker, selv om man ved, de sikkert ikke er noget værd. Men så kigger man dem igennem, og så er der måske alligevel ét, som man mangler, eller som er noget værd, og den følelse er helt ubeskriveligt, siger Otto Pedersen, som selv samler på grønlandske frimærker, og som Per Strate også er bevidst om, at hvert frimærke har sin historie at byde på.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk