18. september 2021
En positiv coronatest i lufthavnen betød at Frederik Brendstrup Gustavsen og én af hans kammerater måtte i isolation inden de kunne komme hjem fra Mijas i Spanien. Han har ikke ønsket at optræde med foto i forbindelse med artiklen. Foto: Palle Høj
En positiv coronatest i lufthavnen betød at Frederik Brendstrup Gustavsen og én af hans kammerater måtte i isolation inden de kunne komme hjem fra Mijas i Spanien. Han har ikke ønsket at optræde med foto i forbindelse med artiklen. Foto: Palle Høj
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frederik måtte ikke rejse hjem: Ferien endte i 10 dages coronaisolation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Frederik måtte ikke rejse hjem: Ferien endte i 10 dages coronaisolation
Frederikssund - 27. juli 2021 kl. 05:46
Af Nikolai Rosler Jørgensen

En positiv kvik-test, inden hjemrejsen fra Mijas i Spanien, endte med at forlænge ferien på kedelig vis for 21-årige Frederik Gustavsen fra Frederikssund og hans kammerat.

Sammen med ni af deres jævnaldrende venner var de taget testet og ferieklar til Mijas på Spaniens sydkyst, hvor programmet primært bestod af fest og glade dage.

- Vi tænkte ikke ret meget over restriktionerne, fordi der ikke rigtig var nogle. Vi skulle bære mundbind nogle steder og barerne lukkede klokken 02, men det var det, fortæller han.

Det ændrede sig dog drastisk, da turen skulle hjemad igen.

- Vi får alle sammen taget en kvik-test i lufthavnen og det viser sig så, at min kammerat og jeg tester positiv og kan derfor ikke tage med de andre hjem, siger Frederik Brendstrup Gustavsen.

Det betød, at Frederik og kammeraten måtte finde et sted, de kunne isolere sig på ubestemt tid.

- Vi endte med at finde et værelse på et hotel den første nat, mens vi afventede svar på PCR-testen, som vi skulle tage, og da den også var positiv, måtte vi så gå i fuld isolation, fortæller han.

Fik alt og intet at vide

Der var en del forvirring og generelt ikke meget hjælp at hente om, hvad de to unge mænd skulle stille op efter de to positive test.

- Nogle sagde, at vi skulle gå i isolation i 14 dage, andre sagde syv, men vi endte i sidste ende med 10 dage i en anden lejlighed, fortæller Frederik Brendstrup Gustavsen, der også fik at vide, at de skulle bestille take-away mad, både morgen, middag og aften.

Selvom 10 dage lukket inde i en lejlighed kan lyde som 10 dage i helvede, så hjælper det alligevel lidt på det, når lejligheden har altan, havudsigt og et tv med internet.

Derfor var stemningen blandt de symptomfrie unge mænd ikke så trykket, som man kunne frygte.

- Vi brugte en del tid på at gå frem og tilbage, men heldigvis var der TV på værelset, så vi så en hel del serier, siger han med et smil på læben.

Ikke det værd

De to unge mænd er kommet helskindet hjem til Frederikssund, men Frederik Brendstrup Gustavsen havde aldrig valgt at tage afsted på ferien, hvis han vidste den ville ende på den måde.

- Det var ikke rigtig det værd, så jeg var helt sikkert ikke taget afsted, hvis jeg vidste, det kunne ske, siger han.

I alt løb de 10 dage i isolation op i 15-17.000 kroner inklusiv nye flybilletter. Det blev dog dækket af forsikringen.

Derudover viste det sig, at to af de resterende rejse-kammerater også blev testet positive, da de ankom i København og måtte gå i isolation derhjemme.

Smittet på rejsen

Historien om Frederik Gustavsen og hans kammerat står ikke alene.

Ifølge tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed har knapt hver femte af de smittede herhjemme en formodning om at være blevet smittet uden for landets grænser.

Ydermere viser tallene, at størstedelen af de danske turister, der tester positiv efter at have været på ferie, har været på ferie i Spanien.

Derfor er Spanien fra mandag også blevet ændret fra grøn til gul inde på Udenrigsministeriets hjemmeside. Det betyder, at man skal »være ekstra forsigtig«, når man rejser i landet.

1382458
Synes du, at kommunen er der for dig?