22. marts 2019
Der er fortsat afbrændingsforbud i flere nordsjællandske kommuner, og derfor bliver sankthans i år uden bål, melder Frederiksborg Brand og Redning. Foto: Maj-Britt Holm
Der er fortsat afbrændingsforbud i flere nordsjællandske kommuner, og derfor bliver sankthans i år uden bål, melder Frederiksborg Brand og Redning. Foto: Maj-Britt Holm
Foto: Maj-britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortsat afbrændingsforbud: sankthans bliver uden bål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortsat afbrændingsforbud: sankthans bliver uden bål
Opdateret 21. juni 2018 kl. 15:01
Frederikssund - 21. juni 2018 kl. 14:20
Af Tanja Straagaard Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksborg Brand og Redning holder fast i deres afbrændingsforbud, og derfor bliver der ingen bål ved sankthans i Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det oplyser Frederiksborg Brand og Redning i en ny pressemeddelelse.

Selvom der er faldet regn flere steder de sidste par dage, så er det altså desværre ikke nok til at lade afbrændingsforbuddet ophøre. Traditionen om at brænde heksen af på bålet sankthansaften lørdag den 23. juni bliver altså ikke til noget.

Frederiksborg Brand og Redning oplyser, at det er for stor en risiko at lave bål i denne tørkeperiode, da vegetationen er knastør.

- Det er en af vores vigtigste opgaver at forebygge brande, og som det ser ud nu, er risikoen simpelthen for stor til, at vi tør ophæve afbrændingsforbuddet. Også selvom det betyder, at sankthans i år bliver uden bål, siger Peter Cowland, der er Chef for Forebyggende Område i Frederiksborg Brand & Redning.

- Frederiksborg Brand & Redning understreger, at afbrændingsforbuddet ikke er indført for at genere nogen - det er simpelthen ikke forsvarligt andet, står der yderligere i pressemeddelelsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede