7. august 2020
Morten Dyssel (billedet fortæller torsdag den 21. november om Herman Bangs roman "Stuk", der er kendt som den første for alvor moderne roman i dansk litteratur.
Morten Dyssel (billedet fortæller torsdag den 21. november om Herman Bangs roman "Stuk", der er kendt som den første for alvor moderne roman i dansk litteratur.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om den første moderne roman

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om den første moderne roman
Frederikssund - 14. november 2019 kl. 13:48
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Herman Bangs roman »Stuk« fra 1887 er en af dansk litteraturs første storbyromaner og den første for alvor, moderne roman .

Torsdag den 21. november fra klokken 19.30 vil cand.mag. Morten Dyssel komme til Kulturhuset Elværket og fortælle om romanen og dennes forbindelse mellem modernitet og urbanitet.

PÅ den ene side skildres København som indbegrebet af staffage og skukkatur, mens man på den anden side kan spore en fascination af den hæsblæsende hovedstads nye forlystelsesindustri.

I foredraget gives der desuden et signalement af Bangs æstetiske realisme, der adskiller sig fra den socialkritiske realisme, det moderne gennembrud bannerfører, og som Georges Brande slog lyd for.

Morten Dyssel er forfatter, foredragsholder, oversætter og formand for Det Danske Thomas Mann Selskab.

Til foredraget er alle velkomne. Billetter koster 80 kroner og kan købes på www.fufsund.dk elle ri indgangen. Unge under uddannelse har gratis adgang.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?