20. juni 2021
Lige nu er NCC i gang med at flytte vandledninger ved Marbækvej, så bro- og vejarbejdet kan gå i gang. Roskilde Fjord kan skimtes ude til venstre i billedet. Transportministeren tager 1. spadestik den 25. april. Foto: Maj-Britt Holm
Lige nu er NCC i gang med at flytte vandledninger ved Marbækvej, så bro- og vejarbejdet kan gå i gang. Roskilde Fjord kan skimtes ude til venstre i billedet. Transportministeren tager 1. spadestik den 25. april. Foto: Maj-Britt Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik til ny bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik til ny bro
Opdateret 11. april 2016 kl. 11:02
Frederikssund - 09. april 2016 kl. 04:24
Af Maj-Britt Holm

Det som borgere, politikere og erhvervsfolk har sukket efter i årtier, sker nu. Arbejdet med en ny trafikforbindelse over Roskilde Fjord går omsider i gang. Mandag den 25. april tager transportportminister Hans Christian Schmidt (V) første spadestik til den kommende højbro med motortrafikveje på hver sin side af fjorden, og det sker på Marbækvej i Frederikssund, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Billeder: Kom tæt på arbejdet med ny vej til ny fjordbro

Tving Stauning (S), der er formand for Teknisk Udvalg og menigt medlem af bestyrelsen for Fjordforbindelsen Frederikssund, bekræfter overfor Frederiksborg Amts Avis, at både ministeren og fjordforbindelsens bestyrelse har sagt ja til at deltage i det første spadestik på Vejdirektoratets store projekt til omkring to milliarder kroner.

- Jeg synes, det er fantastisk, at vi skal have det første spadestik, og at Barslund A/S nu går i gang med adgangsvejen, så den er klar, når det store udbud bliver afgjort. Det har været en utrolig lang proces, siger Tina Tving Stauning, som peger på, at konsortiet, der skal opføre selve højbroen og motortrafikveje vælges til efteråret på baggrund af en dialog, som Vejdirektoratet er i gang med lige nu med de fem godkendte konsortier.

Formand for Fjordforbindelsen Frederikssund, Leif Tullberg, Hornsherred, glæder sig også over, at projektet er så langt:

- Jeg synes, det er dejligt. Det er en stor sag, der har været diskuteret lokalt siden 1960, og jeg tror, mange har troet, at der aldrig ville komme en bro. Som borger på denne side af fjorden- og sikkert også den anden - er det et kæmpehandicap, at vi halvdelen af året har så svært ved at komme frem og tilbage, fastslår Leif Tullberg.

Borgmester John Schmidt Andersen (V) deltager også i det første spadestik, som ifølge teknisk udvalgs formand vil finde sted ud af Marbækvej, hvor Barslund skal etablere sin byggeplads.

- Vi har vist bestilt 12 officielle spader, men vi gør det som i Vinge, hvor alle og enhver kan tage deres egen spade med og på den måde være med til at skrive historie, fortæller Tina Tving Stauning.

Den nye højbro og tilhørende motortrafikveje skal efter planerne stå færdige sidst i 2019.

arrow Video og billeder: Første spadestik til længe ventet bro
25. april 2016 kl. 16:03 Opdateret: kl. 14:21
arrow Ny og gammel bro danner par
20. november 2015 kl. 22:03 Opdateret: kl. 15:30
arrow Kronprinsessen lægger navn til ny bro
20. november 2015 kl. 12:46 Opdateret: kl. 23:17
1382458
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?