27. juli 2021
Finansminister Kristian Jensen (V) har tidligere givet udtryk for, at han tager et varslet søgsmål mod staten med ro. Foto: Jens Wollesen
Finansminister Kristian Jensen (V) har tidligere givet udtryk for, at han tager et varslet søgsmål mod staten med ro. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal overvejer at sagsøge staten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal overvejer at sagsøge staten
Frederikssund - 21. september 2018 kl. 04:18
Af Casper Suk Thorlacius

Står det til et flertal i Økonomiudvalget, skal Frederikssund Kommune tilslutte sig en række andre kommune, herunder flere nordjyske, og undersøge mulighederne for at sagsøge staten for et anseeligt millionbeløb. Det står klart efter onsdagens møde i udvalget, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I juni tog borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S) initiativ til søgsmålet, fordi han mener, at en række kommuner i årevis er blevet snydt for mange millioner kroner på grund af en fejl i udligningssystemet, som ikke har taget højde for hvor højt- eller lavtuddannede flygtninge i kommunerne er. Fejlen kan således have kostet Hjørring Kommune omkring 75 millioner kroner over de sidste tre år, vurderer borgmesteren overfor Nordjyske.dk.

Den nordjyske borgmester påpeger overfor mediet, at Økonomi- og Indenrigsministeriet allerede i 2014 blev gjort opmærksom på, at manglende oplysninger om udlændinges uddannelse har kostet en række provinskommuner flere hundrede millioner.

Siden har en række andre kommuner valgt at tilslutte sig Hjørring med henblik på at få udarbejdet en juridisk vurdering af mulighederne for at sagsøge staten. Det selskab vil et flertal i Frederikssund Kommunes

Økonomiudvalg nu også være en del af.

- Det kan vise sig at dreje sig om rigtig mange penge også for vores vedkommende. Derfor bakker vi op om at få sagen juridisk vurderet, så vi kan tage stilling på et solidt grundlag, siger formand for udvalget, borgmester John Schmidt Andersen (V).

Socialdemokratiets gruppeformand Tina Tving Stauning deler dog ikke den opfattelse, hvorfor hun også stemte nej forslaget.

- Jeg synes ikke, at det er det, vi skal bruge tid og penge på nu. Det kommer til at koste os cirka 60.000 kroner afhængig af, hvor mange kommuner, der bakker op, og det er et beløb, som vi i øjeblikket sidder og laver besparelse for, siger Tina Tving Stauning.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 21. september.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?