18. oktober 2019
Der er kennelhoste i omløb, hold øje med, om din hund bliver syg, måske den har brug for antibiotika. Foto: Ea Lykke Schausen
gallery icon

Se billedserie

Der er kennelhoste i omløb, hold øje med, om din hund bliver syg, måske den har brug for antibiotika. Foto: Ea Lykke Schausen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere hunde ramt af smitsom sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere hunde ramt af smitsom sygdom
Frederikssund - 14. september 2018 kl. 05:21
Af Ea Lykke Schausen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere hunde, der normalt færdes i hundeskoven ved Nordmandsskoven i Skibby, har fået konstateret den smitsomme sygdom kennelhoste. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

En af teorierne på, hvorfor hundeskoven umiddelbart virker som centrum for kennelhosten, er at den fælles vandskål øger smittefaren.

Naturstyrelsen, der ejer arealet, fortæller, at de aldrig har sat en fælles vandskål på stedet og derfor ikke kan stå inde for vandskålen eller fjernelsen af den.

Dyrlæge Lars Bloch fra Frederiksværk Dyrehospital mener ikke, en eventuel fjernelse af vandskålen vil have den store betydning.

- Kennelhoste smitter gennem savl, så i teorien er der større smitte ved en fælles vandskål. Men hunde snuser til så meget, så i praksis øger det ikke smittepresset særlig meget at have en fælles vandskål, forklarer Lars Bloch.

Han forklarer ligeledes, at der selvfølgelig er større risiko for, hunden smittes med kennelhoste, hvis den kommer i en hundeskov, end hvis man går tur med den væk fra andre hunde.

- Det er jo lidt det samme som med børn. Børnene i vuggestuer og børnehaver bliver oftere syge samtidig, det samme gælder hunde, der færdes i hundeskove, fortæller Lars Bloch.

Han understreger dog, at sygdommen som udgangspunkt ikke er farlig og derfor ikke er noget, man skal bekymre sig for. Alligevel opfordrer han hundeejere til at få deres hunde vaccineret imod sygdommen. Det skyldes de ligheder, sygdommen har med den farlige sygdom fransk hjertelungeorm, hunde også kan få.

- Hvis man får hunden vaccineret mod kennelhoste, risikerer man ikke på samme måde, at hundeejerne tror, en farlig sygdom er en simpel kennelhoste, og så kan vi redde flere hundeliv, siger Lars Bloch.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag den 14. september.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede