27. juli 2021
Studenter fra Frederiksund Gymnasium med forskellige farver bånd på studenterhuen fyldte gadebilledet fredag med kørsel i studentervogn, sang, råb og dans om springvandet på Torvet.
gallery icon

Se billedserie

Studenter fra Frederiksund Gymnasium med forskellige farver bånd på studenterhuen fyldte gadebilledet fredag med kørsel i studentervogn, sang, råb og dans om springvandet på Torvet.
Foto: Henrik Helmer Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere billeder: Glade studenter med sprælske traditioner og frække bannere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere billeder: Glade studenter med sprælske traditioner og frække bannere
Opdateret 25. juni 2021 kl. 21:52
Frederikssund - 25. juni 2021 kl. 13:54
Af Henrik Helmer Petersen

Det unormale er blevet normalt, sagde rektor på Frederikssund Gymnasium, Agnethe Dybro Pedersen i sin tale ved dimissionen på gymnasiet fredag morgen.

Her fik årets studenter deres eksamensbevis, og gymnasiets rektor henviste i sin tale til det forgangne coronaår, hvor alt har været anderledes på landets uddannelsesinstitutioner med fjernundervisning, test, karantæne og i nogle tilfælde eksamenskarakterer, der er blevet afløst af årskarakterer.

Agnethe Dybro Pedersen nævnte, at den slags uforudsete og omskiftelige regler og procedurer stresser, men hun slog også fast, at der kommer styrke og målrettethed ud af at have oplevet og klaret sådanne ting.

Studenterkørsel

Efter dimensionen var det tid til at hoppe ud i årets studenterkøretøjer, hvor turen traditionen tro først gik til Torvet, hvor der skulle danses om springvandet.

Alle vogne var prydet med flag, balloner og frække bannere. »Før var vi i karantæne - nu brækker vi os på din græsplæne«, stod der på et. »Corona truede med at ødelægge alt - nu er vi klar med tequila og salt«, stod der på et andet.

Måtte løbe

I nogle klasser måtte de elever, der havde høstet højst karakter ved den sidste eksamen løbe bag studentervognen fra gymnasiet til Torvet.

Det gjaldt blandt andet Anders fra 2HF, der havde fået et 12-tal i psykologi. Han løb turen med tre andre med samme høje karakter bag studentervognen.

En tur i vandet

På Torvet stod forældre og andre klar med kameraer, og som det er, brød studenterne ud i sang og grin, champagnepropper sprang, og der blev råbt og danset.

Flere måtte en tur i springvandet.

Cathrine Brøndum har med 11,4 fået det højeste gennemsnit i 3X, og hun måtte dyppe hovedet ned i vandet i springvandet til stor morskab for sine klassekammerater.

Cebine Ragn nøjedes med at dyppe tæerne i vandet. Hun har med et snit på 11,7 fået det højeste karaktergennemsnit i 3H.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?