23. april 2021
I de næste fire dage kan man blive kviktestet ved næsepodning på et nyt pop op testcenter i det gamle bibliotek i Jægerspris. Her er testvognen i gang med at teste sidst i januar i Halsnæs. Foto: Per Christensen
I de næste fire dage kan man blive kviktestet ved næsepodning på et nyt pop op testcenter i det gamle bibliotek i Jægerspris. Her er testvognen i gang med at teste sidst i januar i Halsnæs. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire dage med kviktest i Jægerspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire dage med kviktest i Jægerspris
Frederikssund - 01. marts 2021 kl. 14:30
Af Maj-Britt Holm

I de næste fire dage kan alle borgere blive kviktestet for Covid-19 i et nyt pop op testcenter, der er indrettet i det gamle bibliotek på Møllevej 25 i Jægerspris.

Det nye kvikteststed åbner tirsdag den 2. marts. Her kan alle møde frem uden tidsbestilling fra klokken 12-20 og lade sig teste ved næsepodning af ansatte fra Copenhagen Medical. Man skal blot huske mundbind og sygesikringskort. Der kan være kø ved teststedet.

Region Hovedstaden har en aftale med Copenhagen Medical om at kvikteste ude i kommunerne, og Copenhagen Medical og Frederikssund Kommune samarbejder om det nye kviktestcenter, som er et led i regeringens ønske om en mere finmasket teststrategi i forbindelse med en genåbning af landet.

De øvrige åbningsdage i kvikteststedet i denne uge i Jægerspris er onsdag, torsdag og fredag, alle dage klokken 8-20.

Man kan også blive PCR-testet for Covid-19 via halspodning i Frederikssund Kommune. Det foregår på Lundevej 11B i Frederikssund, og her skal der bestilles tid.

Frederikssund Kommune er iøvrigt ved at ansætte podere til en testenhed, der kun skal kvikteste kommunens egne medarbejdere, for eksempel lærere, pædagoger og på sigt elever i 5.-9. klasse. De nye podere oplæres i en ny testform, hvor en vatpind kun skal få centimeter op i næsen.

Borgerne fortsat skal benytte sig af Region Hovedstadens teststeder, blandt andet på Lundevej i Frederikssund, eller på kvikteststeder, som ikke ligger fast endnu, og som drives af Copenhagen Medical.

1382458
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?