12. august 2020
Folketingsmedlem Hans Andersen (V), Frederikssund, glæder sig over, at VVM-undersøgelsen af Frederikssundmotorvejen skal opdateres som led i finanlovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Foto: Allan Nørregaard
Folketingsmedlem Hans Andersen (V), Frederikssund, glæder sig over, at VVM-undersøgelsen af Frederikssundmotorvejen skal opdateres som led i finanlovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Finanslov baner vej for motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanslov baner vej for motorvej
Opdateret 30. november 2018 kl. 19:02
Frederikssund - 30. november 2018 kl. 17:37
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejen for 3. og sidste etape af Frederikssundmotorvejen synes nu omsider banet med den finanslovsaftale, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik fredag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Broafgift bekæmpes med klister

Ifølge finanslovsteksten er parterne enige om at opdatere den 12 år gamle VVM-undersøgelse for de sidste cirka 25 kilometer af motorvejen fra Tværvej i Måløv til Frederikssund. Formålet er at få et beslutningsgrundlag til politiske forhandlinger om infrastrukturprojekter fra 2020 og frem.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi i finansloven har fået en opdatering af VVM-undersøgelsen for Frederikssundmotorvejen. Det betyder, vi vil være klar til at gå i gang med at bygge motorvejen, når der igen er penge til store anlægsinvesteringer i 2020-2021, siger folketingsmedlem Hans Andersen (V), Frederikssund, som henviser til, at regeringen og DF allerede i starten af 2019 skal forhandle om prioritering af infrastrukturprojekter.

Folketingsmedlemmet glæder sig også over, at pendlerne får et brofradrag på den kommende Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord, selv om han ikke har set den endelige tekst endnu.

- Et stort flertal på Christiansborg holder fast i brugerbetalingen, så det har været vigtigt for mig at kæmpe en skatterabat hjem. Det er et lille plaster, men jeg er glad for, at det lykkedes, påpeger Venstre-manden, der oplyser, at turen over broen vil kunne bringes fra 14 kroner ned til 10 kroner, hvis det foregår mellem hjem og arbejde, og lidt længere ned med en forventet rabat fra fjordforbindelsen.

Desuden hilser han det velkomment med tilskud på en million kroner til de to nationalparker Kongernes Nordsjælland og Skjoldungernes Land samt 0,5 millioner kroner til hver af de to udkantgymnasier i Frederikssund og Frederiksværk.

- Det sikrer, at de kan opretholde god kvalitet i undervisningen, selv om de ikke har lige så mange elever som de store gymnasier, fastslår han.

arrow Vejstykke til bro skal udvides
13. december 2018 kl. 05:33 Opdateret: kl. 10:12
arrow Borgere bakker op om bro trods afgift
05. december 2018 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:41
arrow Billeder: Broen er halvvejs over fjorden
28. november 2018 kl. 05:51 Opdateret: kl. 18:58
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?