25. juni 2021
Jonah Blacksmith skulle have spillet i 2020 på Frederikssund Festival, der blev aflyst. Men nu tør festivalledelsen melde ud, at der bliver en festival den 5.-7. august i år. Snart løftes sløret for, om publikum får lov til at opleve Thy-bandet. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Jonah Blacksmith skulle have spillet i 2020 på Frederikssund Festival, der blev aflyst. Men nu tør festivalledelsen melde ud, at der bliver en festival den 5.-7. august i år. Snart løftes sløret for, om publikum får lov til at opleve Thy-bandet. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival håber på normal sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Festival håber på normal sommer
Frederikssund - 13. januar 2021 kl. 09:42
Af Maj-Britt Holm

Arrangører regner med at holde Frederikssund Festival den 5.-7. august, også selv om det bliver på ændrede vilkår.

arrow Læs også: Musik i Lejet præsenterer Sommersol

Der skal atter være Frederikssund Festival med masser af musik og hygge på Kalvøen i Frederikssund til sommer, hvis det står til festivalens ledelse.

De seneste meldinger fra myndighederne om, at alle danskere kan være vaccineret mod Covid-19 senest den 27. juni, og at der kan blive indført et vaccinepas skaber optimisme hos festivalledelsen, fortæller Leon Røygaard, som er formand for Frederikssund Festival.

- Vi befinder os i en tid, hvor mange ting er usikre. Men med de positive signaler fra regeringen og sundhedsmyndighederne omkring hastigheden hvormed vaccinationerne foregår, og indførelsen af et vaccinepas gør, at vi nu tør melde ud, at der bliver en festival i 2021, siger Leon Røygaard, der tilføjer, at festivalen vil holde en tæt kontakt til interesseorganisationens Dansk Live for at få idéer til, hvordan de kan arrangere en festival og samtidig overholde eventuelle coronarestriktioner.

Festivalformanden kan forestille sig, at vaccinepas og lyntest kan blive et krav fra myndighedernes side for at få lov til at afholde festivalen den 5.-7. august.

- Det kan betyde, at vi er nødt til at lukke pladsen helt af, så der er adgangskontrol, også for dem, der ikke har billet. Om det bliver sådan, ved vi af gode grunde ikke endnu. Men det er i hvertfald et af de scenarier, vi arbejder med, siger Leon Røygaard, der henviser til, at en stor del af festivalen er baseret på tre dages hygge med gratis levende musik i Humlehaven ved siden af de store aftenkoncerter med op til 1700 publikummer på Vikingescenen, hvor der kræves billet.

Frederikssund Festival måtte aflyse helt i 2020, og festivalen har søgt og fået del i regeringens hjælpepakker for at kunne betale sine udgifter og afregne med kunstnerne uden at knække nakken.

- Vi mangler stadig at afslutte et par kontrakter, før vi kan aflægge regnskab for 2020, hvor vi håber, at vi kommer ud med det store runde nul, vi har håbet på. Det betyder, at der ikke bliver noget til almennyttige formål. Det er klart, når der ikke har været en festival. Men vi håber, vi kan lave et gedigent overskud til foreningerne i Frederikssund til sommer, fortæller festivalformanden.

Frederikssund Festival forventer snart at kunne offentliggøre navnene til årets plakat, og de har tilstræbt, at programmet kommer til at kigge så tæt så muligt op af det i 2020, hvor hovednavnene var Carpark North, Jacob Dinesen, Jonah Blacksmith og Jung, sidstnævnte skulle have spillet på sin gamle hjemmebane.

- Uden at sige for meget, kan jeg i hvert fald røbe, at der vil være gengangere blandt dem, siger Leon Røygaard.

arrow Skuffet festivalformand: Ikke den samme festival
23. april 2021 kl. 16:33 Opdateret: kl. 16:33
arrow Flere navne på plakaten: Musik i Lejet hyrer danske legender
15. april 2021 kl. 16:12 Opdateret: kl. 16:10
arrow Lettelse hos festival: Nu tør vi indgå aftaler
22. marts 2021 kl. 21:09 Opdateret: kl. 16:17
1382458
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?