23. september 2020
Her er oversigten over, hvor der kan parkeres på festdagen. Illustration: Vejdirektoratet
Her er oversigten over, hvor der kan parkeres på festdagen. Illustration: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festguide: Kom godt frem til broindvielse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festguide: Kom godt frem til broindvielse
Frederikssund - 20. september 2019 kl. 06:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Casper Suk Thorlacius
Vil man være en del af folkefesten ved indvielsen af Kronprinsesse Marys Bro lørdag den 28. september, er det en god idé allerede nu at planlægge, hvordan man vil transportere sig til festpladsen.

arrow Læs også: Gratis parkering og blomsterkonkurrence: Sillebroen fejrer broindvielse

- Der forventes at komme rigtig mange mennesker til indvielsen, og det kan give en del trængsel på vejene og ikke mindst på de parkeringspladser, der er oprettet til dagen. Der er derfor lidt praktisk info, som det er en god idé at læse, inden man bevæger sig ud til festpladsen, lyder det i en pressemeddelelse fra Frederikssund Kommune ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Hvis man har mulighed for det, så hop på den tohjulede jernhest og kør mod festpladsen. Der er etableret cykelparkering langs Marbækvej, hvorfra man nemt kan gå ned til pladsen. Cyklen må ikke tages med ind på festpladsen.

Da der kommer mange deltagere til broløbet fra andre steder end Frederikssund Kommune, vil der naturligt også komme mange biler. Så har man muligheden, vil cyklen være den bedste løsning.

Kommer man med offentlig transport, skal man være opmærksom på, at s-togene ikke kører mellem Ølstykke og Frederikssund i weekenden for indvielsen. Der er derfor sat shuttlebusser ind fra Ølstykke Station og til festpladsen. Busserne kører i pendulfart mellem klokken 8.00 og 17.30, og det er gratis at tage med dem. Der vil være et »Fest over fjorden-skilt« i forruden på shuttlebusserne.

Kommer man fra Frederikssund Station, kan man tage bus 313, som kommer til at køre cirka hvert syvende minut. Bussen stopper ved Strandvangen, hvorfra der ikke er langt at gå til festpladsen.

Hvis man kommer i bil, opfordrer arrangørerne til, at man fylder bilen op med naboer, venner og familie for at begrænse antallet af biler ved festpladsen.

Der er etableret cirka 12.000 parkeringspladser. Et af parkeringsområderne ligger ganske tæt på festpladsen, mens tre andre ligger længere væk. Fra de tre sidstnævnte er der indsat gratis shuttlebusser, som kører i pendulfart mellem parkeringspladserne og festpladsen.

På parkeringspladsen tættest på festpladsen er der handicappladser, så har man handicapskilt, skal man køre efter pladsen P1. Der er indkørsel til denne fra Østersvej.

Sillebroen Shopping har besluttet at give gratis parkering i parkeringshuset hele dagen. Hvis man parkerer her, kan man tage bus 313 fra Frederikssund Station og ud til.

arrow Skal du over den nye bro? Så tidligt åbner den
27. september 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:26
arrow Købmand håber på tidlig »julehandel« når broen indvies
26. september 2019 kl. 17:54 Opdateret: kl. 14:09
arrow Minister trækker i løbeskoene på broen
26. september 2019 kl. 12:59 Opdateret: kl. 12:59
Har debatten om sexisme taget overhånd?