2. august 2021
Seks-årige Klara med sin hjemmelavede sæbe med lavendel, som hun selv havde fremstillet som led i vinterferieaktiviteter i Kultur-Arkivet på Frederikssund Bibliotek tirsdag. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Seks-årige Klara med sin hjemmelavede sæbe med lavendel, som hun selv havde fremstillet som led i vinterferieaktiviteter i Kultur-Arkivet på Frederikssund Bibliotek tirsdag. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Feriesjov med sæbe og tandpasta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Feriesjov med sæbe og tandpasta
Frederikssund - 11. februar 2020 kl. 20:52
Af Maj-Britt Holm

Små fingre formede lavendelsæbe omkring en sisalsnor og rørte kanel i hjemmelavet tandpasta, da Frederikssund Bibliotekerne tirsdag inviterede til gratis vinterferieaktiviteter i Kultur-Arkivet i gågaden i Frederikssund. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg synes, det er sjovt, konstaterede snart ni-årige Bille, som deltog sammen med sin fem-årige lillesøster Bea og mor Line Makholm Wandall.

Kirsten Nielsen havde taget sit seks-årige barnebarn Clara med.

- Det er rigtig godt, for der kan godt mangle aktiviteter i vinterferien. Ellers kan man gå på museum, men det her koster ikke noget, fortalte hun.

Og det var populært at være med rundt om bordet, hvor italiensk-fødte Gulia Cavalli lærte børnene, hvor let man kan lave sin egen sæbe ved at rive en Neutral håndsæbe og blande med tørrede lavendler og vand eller røre en tandpasta af kokosolie, natron og kanel, ligesom de blev opfordret til at lægge stilke af frisk mynte i en lille flaske med olivenolie og lade det trække derhjemme i mørke i fire dage til en anden tandpastavariant.

- Vi har plads til 20 børn, og vi har fuldt hus i dag, så vi har desværre måtte sige nej til fem stykker, der er kommet forbi, men som ikke havde billet, fortalte kulturmedarbejder Trine Dalsgaard Christensen fra Frederikssund Bibliotek.

Vinterferieaktiviteterne fortsætter i de kommende dage, hvor der er fugle og fuglehuse i fokus, men også her er der helt optaget.

1382458
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?