12. december 2017
Kunst før Columbus, Jytte Loehr udstiller i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus lørdag den 12. august og søndag 13. august.
gallery icon

Se billedserie

Kunst før Columbus, Jytte Loehr udstiller i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus lørdag den 12. august og søndag 13. august.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvens lyrik i kunsten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvens lyrik i kunsten
Frederikssund - 12. august 2017 kl. 09:34
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I denne kommende weekend er der atter »Kunst før Columbus«, og denne gang er det billedkunstneren Jytte Loehr, der udstiller i Kulhuse Kultur- og Medborgerhus, Gammel Kulhusvej 149, i Kulhuse nord for Jægerspris, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Jytte Lohr, der er født i 1943 og bor i København, er uddannet via ophold siden slutningen af 1970'erne på blandt andet Académie des Beaux Arts i Belgien, Fresko-skolen i Firenze og Det Græske Akademis ikonografi-linje, og hun har en meget lang række udstillinger og udsmykninger i ind- og udland bag sig, ikke mindst Charlottenborgs Forårsudstilling.

Kunstneren fortæller, at hun fra naturen hånd er udstyret med et optimistisk sind, og at det er hendes ambition at give denne optimisme videre til andre gennem farvens lyrik og billedernes fortællinger.

- Jeg bevæger mig i mine billeder som en linedanser mellem det figurative og abstraktionen, isolerer elementer fra deres oprindelige omgivelser, prøver at finde det abstrakte i det konkrete, og for hele tiden at udfordre mig selv og holde balancen er det vigtigt for mig at gøre mig nye tanker om tingenes sammenhæng, læse filosofi, rejse, se andre kulturer, andre himmelstrøg, forklarer Jytte Loehr i en pressemeddelelse.

Der er fernisering på udstillingen lørdag den 12. august klokken 11, og udstillingen kan hele dagen til klokken 16 samt søndag den 13. august i samme tidsrum.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk