18. oktober 2021
Der må køres for stærkt flere steder, mener kommunen, som vil sætte flere hastighedsgrænser lavere, end politiet bryder sig om. Foto: Henrik Helmer Petersen
Der må køres for stærkt flere steder, mener kommunen, som vil sætte flere hastighedsgrænser lavere, end politiet bryder sig om. Foto: Henrik Helmer Petersen
Foto: Henrik Helme Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farten skal ned - langsommere end politiet tillader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Farten skal ned - langsommere end politiet tillader
Frederikssund - 11. oktober 2021 kl. 18:45
Af Henrik Helmer Petersen

Der køres for stærkt mange steder, mener Frederikssund Kommune, der søger om at måtte sætte hastighedsgrænserne ned - lavere end politiet ønsker.

Normalt er det et samspil kommune og politi indbyrdes - med politiet som den, der har det afgørende ord, når hastighedsgrænserne skal sættes på de kommunale veje.

Men i Frederikssund synes lokalpolitikerne, at politiet er for rundhåndede, når det kommer til at skrive hastigheden på vejskiltene

På flere veje har politiet sat hastighedsgrænserne højere, end vi synes om. Og vores ønsker om at sætte farten ned, bliver langt fra altid imødekommet af politiet, konstaterer man i kommunen.

- Der køres for stærkt på flere veje, blandt andet på en række landeveje. Hastighedsgrænser er sat højt, og når flere bilister kører lidt udover det, opstår der farlige situationer og larm.

- Derfor søger vi Vejdirektoratet om lov til selv at kunne bestemme hastighedsgrænserne - udenom politiet, siger Tina Tving Stauning (S), formand for Teknisk Udvalg i Frederikssund.

Forsøgsordning

Sagen var på som punkt på det forgangne møde i Teknisk Udvalg, og den er udløst af, at Vejdirektoratet - i forbindelse med en ny "bekendtgørelse om lokale hastighedsgrænser" - har besluttet, at der skal oprettes en treårig forsøgsordning, hvor kommunerne selv kan fastsætte lokale hastighedsgrænser uden om politiet.

I forsøgsordningen vil Vejdirektoratet give tre kommuner i hver af fem politikredse lov til selv at bestemme hastighedsgrænserne på de kommunale veje.

Mod anbefaling

Nu har Frederikssund Kommune besluttet at søge om blive en af de tre kommuner i Nordsjællands politikreds.

Den politiske beslutning sker på trods af, at den kommunale forvaltning havde anbefalet noget andet.

Administrationen havde op til mødet i Teknisk Udvalg slået fast, at man har et godt samarbejde med Nordsjællands Politi omkring lokale hastighedsgrænser. Og at administrationen allerede har foretaget en vurdering af hastighedsnedsættelse på kommunens veje og i landsbyerne.

Kræver resurser

Administrationen havde op til mødet også pointeret, at kommunen i foråret allerede har bedt om hastighedsnedsættelse på en række veje, og at politiet har imødekommet de ønsker.

- At deltage i Vejdirektoratets forsøgsordning vil kræve yderligere resurseforbrug, slog teknisk forvaltning fast i dagsordenen til mødet i Teknisk Udvalg.

I dagsordenen nævnes også, at politiet i deres vurdering af hastighedsgrænserne - udover det sikkerhedsmæssigt - også forholder sig til, at trafikken skal afvikles. Der skal altså også være en vis fart på.

Vi gerne med

- Vi har altså søgt om at komme med i forsøgsordningen - på trods af forvaltningens anbefaling.

- Netop fordi vi gerne i højere grad vil kunne bestemme hastighedsgrænserne selv. Udenom politiet, som, vi synes, sætter grænserne for højt nogle steder. Vi ønsker hastighederne ned flere steder, siger Tina Tving Stauning, formand Teknisk Udvalg.

1382458
Rejser du til udlandet i år?