2. juli 2020
Torsdag den 14. november kan få blive tjekket for type 2 diabetes på apotekerne i Frederikssund Kommune. Foto: Ole Wittek
Torsdag den 14. november kan få blive tjekket for type 2 diabetes på apotekerne i Frederikssund Kommune. Foto: Ole Wittek
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få et gratis diabetes-tjek på apoteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få et gratis diabetes-tjek på apoteket
Frederikssund - 13. november 2019 kl. 05:44
Af Maj-Britt Holm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Frederikssund Kommune har 2100 personer diagnosen type2-diabetes ifølge Diabetesforeningen, og 630 andre har type2-diabetes uden at vide det, mens 3150 skønnes at have prædiabetes og dermed er i storrisiko for at udvikle type2-diabetes. Men der er meget, man kan gøre for at forebygge sygdommen. Derfor opfordrer Diabetesforeningen alle til at lade sig teste på de fem apoteker i Frederikssund Kommune torsdag den 14. november, som er Verdens Diabetesdag, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Vægttab, kløe, tørst og tissetrang kan være tegn på diabetes, så man bør gå til læge.

- Type 2-diabetes er en alvorlig sygdom, som på længere sigt kan medføre amputationer eller livstruende følgesygdomme som blodpropper og nyresvigt. Men ved at opdage type 2-diabetes i tide kan man forebygge de farlige følgesygdomme, lyder det fra Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo i en pressemeddelelse.

I samarbejde med Diabetes lokalafdeling i Frederikssund kan man lade sig teste torsdag den 14. november klokken 10-12 på Fjord Apoteket Frederikssund på Kalvøvej 2A (hos Føtex) og Frederikssund Apotek, Sillebroen Shoppingcenter, Nygade 1 i Frederikssund, på Jægerspris Apotek, Hovedgaden 42 i Jægerspris klokken 15-16, på Skibby Apotek, Hovedgaden 40 i Skibby klokken 12-14 og på Slangerup Apotek, Kongensgade 16 i Slangerup klokken 13-14.30.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?